Potrivit Huffington Post, merele pot provoca reacţii alergice.
Experţii consideră că polenul care se găseşte pe suprafaţa merelor este cel care provoacă o reacţie alergică şi nu vreo substanţă din interiorul fructului.
Merele reprezintă o dietă în sine şi în ciuda numărului redus de calorii, un măr induce senzaţia de saţietate datorită conţinutul ridicat de apă şi fibre. Însă merele mai au un avantaj: în baza unor experimente pe şobolani, s-a descoperit că acidul ursolic, ce se găseşte în coaja fructului, ajută la reducerea ţesutului adipos brun şi reduce obezitatea.
Potrivit expertului Rowan Jacobsen, numai în SUA au fost descoperite 16.000 de tipuri de mere. Însă, potrivit Departamentului american privind Agricultura, datele indică 2.450 de tipuri de mere. "Merele sunt totuşi un mister, demn de descoperit", mai spune Jacobsen.