După ce ministrul Apărării a anunţat că secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a sesizat Parchetul Militar în legătură cu derularea programului de înzestrare cu corvete, fimele implicate au început să iasă cu precizări.
Compania Damen a precizat că, până în prezent, nu a primit informaţii oficiale de la autorităţile române privind suspendarea licitaţiei de corvete multifuncţionale. „Suntem disponibili pentru clarificări suplimentare, iar Damen va coopera pe deplin şi în mod transparent cu autorităţile române în această chestiune, dacă ni se va cere. Susţinem pe deplin autorităţile române în desfăşurarea investigaţiei privind informaţiile prezentate în mod repetat de o parte a presei româneşti şi care ar putea fi considerate confidenţiale”, precizează compania, într-un comunicat citat de Agerpres.
La rândul ei, compania Fincantieri arată că şi-a mandatat, deja, avocaţii să acţioneze pentru a-i proteja imaginea şi integritatea. „Compania, care dintotdeauna s-a angajat să respecte cu stricteţe procedurile de licitaţie în conformitate cu normele, nu a primit, până în prezent, nicio comunicare oficială din partea autorităţilor competente cu privire la valoarea ofertelor licitaţiei(...) În cazul în care aceste zvonuri, prezentate în mod repetat de presă, ar fi confirmate, ne-am confrunta cu o situaţie de extremă gravitate, cu siguranţă de natură penală, deoarece ar însemna că informaţii secrete ar fi fost dezvăluite către mass-media înaintea celorlalte părţi”, transmite compania, într-un punct de vedere remis Mediafax.
Curtea de Apel Constanţa a stabilit pentru 16 ianurie termenul în solicitarea de anulare a licitaţiei pentru corvete, cerută de Asocierea dintre Naval Group Franţa şi Şantierul Naval Constanţa. Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, i-a adus la cunoştinţă ministrului Apărării, Gabriel Leş, că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel în legătură cu derularea programului de înzestrare cu corvete, procedura fiind suspendată.