Bogdan Dumitru, proprietarul dronei care, imediat după tragedia de la Siutghiol, luni după amiază, ar fi filmat de la 64 de metri înălţime resturile epavei şi silueta unui om care dădea din mâini, în apă, este constănţeanul care, marţi, s-a răstit la Raed Arafat, cerându-i demisia. Tânărul era revoltat că prietenii săi, membri ai echipajului elicopterului, nu au fost salvaţi, din cauza întârzierii cu care au intervenit autorităţile.
Constănţeanul era supărat şi pentru faptul că după accidentul aviatic, şi după ce a filmat patru minute cu drona pe care o teleghida de pe mal, dispozitivul nu a mai răspuns la control şi a dispărut. O armată de scafandri şi jandarmi , s-a mobilizat, pe apă, cu sonare, şi pe uscat, în căutarea dronei, crezând că recuperarea ei ar fi ajutat mult autorităţile în elucidarea cauzelor prăbuşirii elicopterului SMURD. Bogdan Dumitru a declarat pentru EVZ că imaginile fuseseră surprinse când încă era lumină. “Este un aparat performant care a costat 7000 de lei” spune el.
Drona fusese găsită, marţi, şi predată poliţiei
Anchetatorii, deşi sunt reţinuţi în declaraţii, dau de înţeles că s-a creat o adevărată “isterie”, pe nimic. “Apar tot felul de speculaţii care îngreunează, de fapt, ancheta, suntem asaltaţi de presă cu tot felul de idei, trebuie să fim lăsaţi în pace pentru a ne vedea de investigaţii” a declarat unul dintre anchetatori. Potrivit acestuia, povestea dronei a fost elucidată la scurt timp de la anunţarea dispariţiei ei. Marţi, pe zi, un trecător a găsit dispozitivul lângă un hotel din Mamaia şi l-a predat poliţiei din staţiune. Poliţiştii nu au făcut legătura cu tragedia, nici nu aveau cum.
Drona era căutată în timp ce anchetatorii analizau, deja, imaginile
Abia după ce ieri, în presă, au apărut ştirile de BREAKING NEWS, cu disparaţia dronei, de găsirea căreia depindea “obţinerea probelor”, poliţiştii din Mamaia au realizat ce au în mână şi au predat dispozitivul colegilor de la IPJ Constanţa. Aceştia i-au chemat pe reprezentanţii Parchetului Militar şi, împreună, s-au lămurit. “ Imaginile sunt neconcludente pentru că de la acea înălţime nu se observă mare lucru. Pe luciul apei , se întrezăreşte, probabil, o barcă în mişcare, care se apropie de coada epavei. Se observă şi mai multe puncte negre , care pot fi resturi ale epavei, pentru că nu mişcă” a declarat pentru EVZ acelaşi anchetator.
Bogdan Dumitru a aflat abia astăzi, de la un prieten, că drona lui a fost găsită. Procurorul militar i-ar fi spus că va primi dispozitivul înapoi, imediat ce se vor face copii după imagini. “Probele” vor ajunge în final la Parchetul Militar Bucureşti, care coordonează ancheta.