Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a susţinut aseară că în luna iunie liderul PSD, Victor Ponta, i-a propus să intre în echipa lui şi chiar să candideze la alegerile prezidenţiale din 2014.
"Domnul Ponta mi-a spus că dacă vin în echipă şi ne înţelegem cu toţii nu vede niciun fel de problemă ca eu eventual să ocup eventual funcţia de ministru de Externe într-un guvern al nostru viitor, deci ce a spus ieri că-i propusese lui Corlăţean pur şi simplu era invalidat în conversaţia cu mine, şi mai mult decât atât, că nu ne intersectăm drumurile noastre, că nu suntem în coliziune pe drumul meu de încercare de a mai candida o dată la preşedinţie şi drumul său de a ajunge prim-ministru", a spus, aseară, la Realitatea Tv, Mircea Geoană, recunoscând că discuţia era "oarecum nesinceră" faţă de liderul PNL, Crin Antonescu. "Cred că era o discuţie onestă" "Mi-a zis ( Victor Ponta - n.r.) că nu are nimic împotriva unei eventuale candidaturi pentru că totul este la opţional. Cred că era o discuţie onestă între mine şi Ponta, aşa cum e discuţie onestă între mine şi Crin", a continuat Mircea Geoană.
Preşedintele Senatului a venit, ca argument, cu declaraţii publice ale liderilor PSD care spuneau că prezidenţiabilul USL va fi desemnat cel mai bine plasat în sondaje ori că este posibilă o eventuală rocadă între PNL şi PSD privind candidatul de premier şi cel de şef al statului. Şi pentru că discuţia dintre Ponta şi Geoană ar fi avut loc în 7 iunie, preşedintele Senatului a prezentat o declaraţie a liderului PSD, despre care a spus că a fost făcută pe 8 iunie, în care spunea că, deşi Antonescu conduce în sondaje, în 2014 va fi desemnat prezidenţiabil cel care la acel moment va fi cel mai bine plasat. "Copilaşii aştia nu pot să citească nici propriul statut" Mircea Geoană nu a ratat momentul de a-l critica pe Titus Corlăţean, propus drept succesor al său la şefia Senatului. Potrivit lui Geoană, acesta,deşi se ocupa de diaspora, "a pierdut alegerile" prezidenţiale din 2009 pe segmentul românilor din străinătate.
"Întreaga procedură care a fost imaginată de nişte pseudojurişti la adresa mea, cu aşa-zisa înlocuire, rocadă. (...) Cea ce este cel mai interesant este că întreaga procedură este practic nestatutară. Şi asta o spun pentru cei care sunt colegi şi colege de partid şi care au cât de cât interes să vadă ce înseamnă mica noastră Biblie, care se numeşte Statutul de partid. Care Statut, la articolul 161, alineatul j, spune că Biroul Permanent Naţional (...) propune grupurilor parlamentare PSD candidaţi pentru funcţiile din Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor - cazul meu, da. Propunerile sunt votate în grupurile parlamentare - da, au fost votate. Dar rezultatul votului trebuie validat de Comitetul Executiv Naţional. Deci copilaşii aceştia, că nu pot să le spun altfel, nu pot să citească nici propriul Statut, cu privire la modalitatea în care se propune, în partid, revocarea, numirea, propunerea cu privire la candidaţii noştri", a mai spus Geoană la Realitatea TV. Nu-şi face nici partid, nu pleacă nici la UNPR
Totodată, Mircea Geoană a mai declarat că nu plănuieşte să-şi facă un nou partid, că nu vrea să plece la UNPR, şi că sunt multe modalităţi de a rămâne în politică dacă ar fi exclus din PSD. "Nu am nici un plan de rezervă, viziunea mea este în continuare alături de PSD. Aceasta este viziunea mea şi dorinţa mea. Aceasta este până la urmă şi chestiunea cea mai logică şi mai naturală. Dacă nu se poate, voi fi în continuare un social-democrat, voi fi în continuare un om public şi un om politic activ. (...) Eu sunt un om care toată viaţa a construit. Nu trebuie să faci neapărat partid nou. Nu trebuie să faci un partid nou ca să fii activ şi prezent în viaţa publică şi politică românească", a mai spus Geoană CITIŢI ŞI:
- Ponta: Nu mi-am dorit ca Geoană să fie exclus. A transformat PSD în ultimii ani într-un elefant mare şi lent
- Geoană, atac la "tiranul" Ponta: "Băsescu va fi mic copil"
- Cu cine îşi mai dă Ponta "testul de maturitate" în PSD