Mircea Badea: Reacție virulentă despre o teorie a vaccinurilor, „Dobitocule!”

Jurnalistul Mircea Badea a făcut o analiză a teoriilor despre vaccinare apărute în mediul virtual, în special a celor care sunt împotriva acestor tratamente.

Jurnalistul a povestit stupefiat, la Antena 3, despre o întrebare pe care a primit-o pe Facebook, ce spunea că „vaccinurile au fost inventate pentru a se mai reduce din populația planetei”. Reacția a fost una specifică pentru Mircea Badea, care a spus că a rămas mâhnit și stupefiat după ceea ce a văzut în mediul virtual.

„Am rămas așa, cinci minute, uitându-mă în gol. Doamne, nu poate exista o asemenea prostie! Totuși, un om atât de prost are calculator, are Internet, a știut să își facă cont de Facebook. M-am întrebat cum supraviețuiește fiind atât de prost. Am văzut că și alții îi dădeau like, semn că erau de acord cu el. Afirmația lui este perfect cretinoidă. Băi dobitocule de pe Facebook, măi prostule, cum a ajuns populația planetei atât de numeroasă? Era populația atât de numeroasă înainte de Penicilină? Răspuns: NU! Cum s-a ajuns la un asenemea număr de oameni pe planetă? Răspuns corect: nu se mai îmbolnăvește lumea de ciumă, de holeră și de multe alte boli. Cum? Cu medicină modernă. Nu se mai îmbolnăvește lumea, de exemplu, de poliomielită. Cum de nu se mai îmbolnăvește? Pentru că avem vaccin. Deci răspunsul la întrebarea dacă eu cred că s-au inventat vaccinurile ca să se reducă din populație, răspunsul meu este: 'Băi, boule, cum crezi că s-a ajuns la un număr atât de mari de oameni?'. Facebook propagă exagerat de multă prostie", a spus Badea revoltat la Antena 3.

„Mai văd că unii spun: 'vindeci cancerul cu păpădie. Vindeci nu știu ce boală cu Ciuboțica-cucului. Dacă mănânci miere pe stomacul gol nu știu ce nu mai pățești'. Aud mereu: 'plantismul rezolvă orice'. Da? Înainte de Penicilină se murea pe capete. Pe vremea aia nu era Ciuboțica-cucului? În Evul Mediu nu erau plante? Ba erau! Și lumea mânca și plante. Nu mâncau E-uri, ci plante, era eco. Care era speranța de viață în Evul Mediu? Un om la 40 de ani era deja bătrân. Acum, la 70 de ani, îți faci planuri de viitor, în mod corect. De ce? Pentru că există medicină!”, a adăugat Badea.