Sfaturile pentru pierderea în greutate cu - dieta înghețată - creată de nutriționistul Pietro Migliaccio, vă ajută să slăbiţi 2-3 kg într-o săptămână, fără să renunţaţi la una dintre cele mai mari plăceri ale verii.
Pierdeți greutatea cu dieta de înghețată: Este un regim cu un conținut scăzut de calorii, dar bogat în gusturi speciale, totul conbinat cu mâncarea uşoră de vară.. Dieta are un conținut scăzut de calorii, adică: maxim de 1200 de calorii pe zi. Înainte de a începe dieta cu înghețată, este recomandabil să vă consultaţi medicul.
Dieta înghețată: meniul săptămânal
Micul dejun: un pahar de lapte semi-degresat, cafea la alegere cu o lingurita de zahar si doi biscuiţi;
Gustare de dimineață: 2 caise sau suc de fructe;
Pranz: inghetata tip sandvich din biscuiti, sau 400 g de pepene verde sau o piersica;
Gustare după-amiază: un cub de gheaţă;
Cina: salată cu rucola, cu o lingură de ulei de măsline extra virgin, 40 g de pâine sau un pachet de biscuiți de 25 g.
Prânzul și cina pot fi inversate. Dieta care trebuie urmată timp de o săptămână este potrivită pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 70 de ani, dar nu este recomandată, numai din motive de precauție, pentru diabetici.
Expertul Pietro Migliaccio: "Îngheţata este adesea văzută ca pe un duşman - explica Migliaccio - în schimb este un aliment cu multe calităţi, inclusiv pentru psihicul nostru. Important este să o consumaţi ca o alternativă la masa tradiţională şi să nu adaugati un alt desert".
"Înghețata", subliniază expertul "este făcută cu lapte, ouă, zahăr și alte elemente cum ar fi cafea, cacao sau fructe. Acestea sunt, prin urmare, alimente cu o valoare nutrițională excelentă. Pentru a pierde în greutate rapid, atunci trebuie să se ia în considerare că o lingură specială de îngheţată cântărește aproximativ 40 g și că aportul caloric variază 140-300 kcal, în funcţie de care este şi ce conţine: ciocolata, fruncte, alune etc".
Expertul reiterează că puteți mânca doar o porție pe zi fără a adăuga alte tipuri de dulciuri, cu mici excepţii
Miercuri, totuși, este posibil să vă bucurați de două cornete umplute cu înghetaţă de ciocolată, ca o gustare după-amiază și un pahar de înghețată la cină.
Sâmbăta micul dejun poate include, de asemenea, capuccino și brioșe. "Vreau să vă sugerez un mic secret care să vă garanteze un gust maxim" - conchide Migliaccio - dacă nu vă opriți pentru câteva secunde între lingurile de îngheţată, riscați să anesteziaţi papilele gustative! Așteptați câteva secunde până la a doua înghiţitură şi cu mici mușcături. Pentru unii va fi o experiență nouă, un moment special de relaxare și plăcere", conchide expertul.