Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut miercuri o vizită de lucru producătorilor agricoli din localitatea Colibaşi, judeţul Giurgiu.
Ministrul Daea le-a transmis localnicilor că trebuie să se organizeze pentru a-şi putea valorifica producţia, iar ministerul pe care îl conduce sprijină producătorii de tomate în spaţii protejate.
"Organizaţi-vă ca să vă puteţi valorifica producţia, este mesajul meu către producătorii de tomate cultivate în spaţii protejate. În momentul în care am început să facem acest program care sprijină producătorii de tomate în spaţii protejate, au fost o serie întreagă de păreri că nu o să se împlinească, dar experienţa de o viaţă, ştiinţa agricolă şi lucratul cu oamenii m-au îndemnat să plec la faţa locului şi aşa am ajuns la Colibaşi, judeţul Giurgiu. Le-am explicat legumicultorilor ce înseamnă acest program şi mi-au spus că se apucă de treabă", a declarat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.
În localitatea Colibaşi sunt solarii pe o suprafaţă de patru sute de hectare, iar legumicultorii au fost de acord să se organizeze într-o o cooperativă pentru a-şi putea valorifica marfa.
"Domnul ministru a venit aici să discutăm despre sprijinul pentru tomate 2017, un sprijin de trei mii de euro pe mia de metri pătraţi de cultură de tomate în spaţii protejate şi să discutăm despre o cooperativă care s-a înfiinţat aici, cooperativă care acum are şase membri, dar sper să ajungă la câteva sute de membri, adică producătorii din comună şi din comunele învecinate", a precizat primarul localităţii Colibaşi, Constantin Stoica.
Edilul a menţionat că o astfel de cooperativă este necesară pentru producătorii de legume din zonă deoarece, astfel organizaţi îşi pot construi şi spaţii de depozitare, dar şi unele linii de producţie pentru procesarea legumelor.
Ministrul Agriculturii a inspectat unul dintre solariile din Colibaşi în care lucrează o întreagă familie, de la bunici până la nepoţi, cele două nepoate cu vârste de 24, respectiv 28 de ani având studii la facultatea de Agronomie Bucureşti. În localitatea Colibaşi sunt 3.200 de locuitori, dintre care 2.500 produc roşii. În solariile de la Colibaşi mai sunt cultivate gulii, vinete, ceapă verde şi salată care merg spre hipermarketurile sau pieţele din capital.