Reducerea TVA va avea ca efecte scăderea preţurilor şi relansarea consumului.
În plus, ne putem aştepta la o colectare mai bună la bugetul de stat, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Agerpres.
"Măsura reducerii TVA la 9% la alimente, coroborată şi cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurenţial corect. Vom avea evaziune mult mai puţină şi preţuri mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scăderea preţurilor, relansarea consumului şi o colectare mai bună la bugetul de stat", a declarat ministrul.
Totodată, Constantin consideră că reducerea TVA la alimente la 9% va da "o gură de oxigen" sectorului de lapte, după eliminarea cotelor, de la 1 aprilie 2015, dar şi celui de carne, afectat de embargoul impus de Federaţia Rusă.
Consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, consideră că reducerea TVA la alimente va mări puterea de cumpărare a fiecărui român cu procente cuprinse între 4 şi 15%.