Noi acuzații dure în legătură cu modul cum sunt instrumentate dosare grele sunt făcute publice. Horia Simu, care a fost trimis în judcată într-un dosar cu retrocedări ilegale, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la Daniel Andrei Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale - Departamentul Securității Naționale - și Director al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații.
Pe pagina sa de Facebook, Horia Simu transmite că își pune o întrebare foarte importantă, și anume dacă DNA chiar face justiție sau dacă caută un țap ispășitor, spunând că procurorii nu au folosit informațiile pe care acesta le-a prezentat în legătură cu fostul consilier prezidențial Daniel Moldoveanu. Precizăm că Horia Simu a fost inculpat și trimis în judecată de către DNA în dosarul retrocedărilor ilegale.
Iată mesajul integral al lui Horia Simu:
„DECLARAȚIE DE PRESĂ
În România, sistemul mafiot a fost organizat și condus de către anumiți membri marcanți ai serviciilor de informații, persoane care aveau mijloacele să pună în aplicare atât șantajul cât și presiunea asupra acelor oameni de afaceri care nu ar fi cedat șantajului lor. Faptul că sistemul mafiot încă rezistă este dovada că acești oameni scapă totdeauna, punându-mi întrebarea dacă DNA caută adevărul sau caută să găsească doar țapi ispășitori pentru vina de a fi trăit în România. Ultimul dosar în care am fost trimis în judecată este un nou exemplu în acest sens:
Daniel Moldoveanu – SEFUL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII – ADICĂ FORUL CARE CENTRALIZEAZĂ ACTIVITATEA TUTUROR SERVICIILOR DE INFORMAȚII DIN ROMÂNIA, este cel care a venit la mine CERÂNDU-MI să-i dau un dosar de care să se ocupe că să-i iasă și lui niște bani – s-a grăbit anul trecut (la două săptămâni după arestarea mea) să se autodenunțe pentru a scăpa. Cine l-a învățat să facă asta??? De ce DNA a ignorat toate dovezile împotriva lui – inclusiv declarațiile CONTRADICTORII ale prietenilor lui? Dacă eram vinovați, era normal să stăm împreună pe banca acuzaților nu să-l facă scăpat!
Mai mult, văzând denunțul calomnios făcut de Daniel Moldoveanu, am denunțat și alte fapte de corupție ale acestuia dar care au fost ignorate de DNA.
Cât despre doamna Crinuța Dumitrean, tot ce pot preciza este că nu am cunoscut-o vreodată. Domnul Moldoveanu a menționat în schimb, în denunțul de la DNA, faptul că s-a întâlnit cu dânsa și a întrebat-o despre stadiul revendicărilor. Domnul Moldoveanu a mai intermediat și alte revendicări și tranzacții comerciale pe care nu e avea în atribuțiile legale.
Sunt la dispoziția opiniei publice și a jurnaliștilor pentru orice fel de lămuriri.
Consider că opinia publică ar trebui să se intereseze la fel de mult de artizanii sistemului trecut și pentru ce motive ei sunt acoperiți și de actualul sistem. Daca tot e să spunem adevărul, să-l spunem până la capăt! #AdevărulPânăLaCapăt.„
Pe aceeași temă
RECHIZITORIU DNA: Milionarul Horia Simu a privit ca pe o afacere obţinerea despăgubirilor de la ANRP
Horia Simu a privit ca pe o afacere obţinerea despăgubirilor de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată de DNA, alături de foştii deputaţi Marko Attila şi Cătălin Theodor Nicolescu şi alte cinci persoane.
"Inculpatul Simu Horia a declarat că a privit acordarea despăgubirilor de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor ca pe o afacere, iar nu ca pe o reparaţie acordată foştilor proprietari. În acest context a achiziţionat, cu plata în mai multe tranşe, la un preţ derizoriu faţă de adevărata valoare, drepturile litigioase deţinute de către Cojocaru Mihaela", se arată în rechizitoriu. Mai multe detalii aici!
Rețeaua ANRP. Cum s-a transformat un teren de CAP într-o vilă în St. Tropez. Numele consilierului prezidențial Daniel Moldoveanu, pe lista procurorilor DNA
Denunțurile se țin lanț în dosarele instrumentate de DNA, în cazurile despăgubirilor frauduloase cu terenuri. Ultimul caz: un teren agricol supraevaluat cu aproape opt milioane de euro. Detaliile ultimei anchete a procurorilor anticorupție, din seria celor care au condus la destructurarea caracatiței de tip mafiot care funcționa la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), scot la iveală un fapt uluitor. Direcția Națională Anticorupție arată, într-un amplu comunicat, că de pe urma supraevaluării unui teren de 25 de hectare care a aparținut unui CAP, estimat la 875.000 de euro, unul dintre beneficiarii retrocedării frau duloase a obținut o sumă uriață de bani, din care și-a cumpărat o vilă de lux în Stațiunea Saint Tropez, din sudul Franței, cu 3,5 milioane de euro. În acest caz este vehiculat și numele lui Daniel Andrei Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale - Departamentul Securității Naționale - și Director al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații. Afacerea cu iz penal a fost pusă la cale de Horia Simu, om de afaceri al cărui nume apare în dosarul în care este cercetată Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP. Pe 22 octombrie 2009, Simu a cumpărat, printr-un intermediar, drepturile litigioase, pentru o suprafață de teren situată în municipiul Constanța, prețul cesiunii fiind de 700.000 de euro. Intermediarul invocat de DNA ar fi fost off-shore-ul Rosintaly Management Limited (Cipru), despre care adevărul. ro susține că ar fi controlat de milionarul Horia Simu și consultantul Adrian Thiess, dar în actele oficiale este reprezentat de avocatul Andrei Buliga. Chestionat de „Evenimentul zilei”, Adrian Thiess a negat că ar avea vreo legătură cu offshore- ul din Cipru și ne-a spus că nu a beneficiat de pe urma acestei afaceri. Citiți aici articolul!