Mii de soldați au fost mobilizați! Au sosit la Kogălniceanu. Rusia reacționează

Sursa: Arhiva EVZ

România se pregătește intens pentru primirea celor 1.000 de soldați trimiși de SUA. Un batalion de atac și o unitate de infanterie au fost repartizate pentru a oferi ajutor în cazul unui posibil atac la flancul estic al țării. Rusia nu stă nici ea cu brațele în sân, trimițând la rândul ei un avion plin cu militari în Belarus.

Situația tensionată de la frontierele Ucrainei pune pe jar întregul Occident. România a primit promisiuni din partea SUA și NATO cu privire la ajutor militar, iar primii soldați urmează să sosească. În baza militară de la Mihail Kogălniceanu au fost făcute pregătiri pentru primirea celor 1.000 de militari americani dislocați din Germania. Este vorba despre un batalion de atac și o unitate de infanterie care întăresc apărarea flancului estic.

Soldații americani vor ajunge curând în România, iar ei vor fi repartizați în puncte cheie, vitale pentru apărarea graniței de est a țării. La Mihail Kogălniceanu sunt așteptați 10.000 de militari care vor dubla actuala populație a localității. O suprafață de 30 de hectare a fost repartizată pentru garnizoană, loc unde vor fi ridicate mai multe construcții. De asemenea, alte 300 de hectare au fost puse la dispoziție pentru drumuri și platforme pentru aeroport. Valoarea alocată acestor strategii de apărare este de 12,7 miliarde lei.

Localnicii de la Mihail Kogălniceanu sunt împărțiți în două tabere. Unii se bucură că o astfel de investiție va fi făcută la ei, în timp ce alții simt deja amenințarea războiului.

Rusia nu stă cu mâinile în sân. Avioane cu militari au aterizat în Belarus

Tensiunile dintre Rusia și Occident cresc de la o zi la alta. În România sunt așteptați 1.000 de soldați americani, însă o adevărată desfășurare de ordine are loc și în Belarus. Avioane rusești de atac Su-25 au aterizat pe un aerodrom din vestul Belarusului, ducând forță militară.

NATO susține că Rusia este o adevărată amenințare pentru Occident. Potrivit oficialilor, avioanele trimise în Belarus sunt doar o mică parte din echipamentele mobilizate de autoritățile de la Moscova. În discuție sunt aduse și rachetele antiaeriene S-400 Triumf sau rachetele tactice Iskander. Acestea sunt puternice și pot depăși scutul antirachetă american.

Tensiunile militare din teritoriu cresc, însă în ultimele zile oficialii au abordat un alt discurs. Chiar dacă se pregătesc pentru un posibil atac, totuși se poartă și negocieri pentru menținerea păcii. Dmitro Kuleba, ministrul de Externe ucrainian, susține că echipamentele militare aflate de frontiera lor „nu sunt suficiente pentru o invazie pe scară extinsă”. Această opinie este împărtășită acum și de Washington, care a cerut purtătoarei de cuvânt de la Casa Albă să se șteargă cuvântul „iminent” din discursul public despre situația din Ucraina.