Mihai Eminescu “dulce şi gustos”

Un maestru cofetar din Constanţa a oferit, astăzi, elevilor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, peste 200 de prăjituri cu numele poetului naţional, realizate după o reţetă proprie în care ingredientul de bază este ciocolata.

Surpriza maestrului cofetar Silvian Miron a apărut la finalul unui spectacol pregătit de elevii Colegiului „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Teatrul pentru copii şi tineret din Constanţa. Prăjitura cu gust dulce amărui, dăruită de maestru cofetar în holul teatrului, a fost savurată de copii, de profesori şi de spectatori. Prăjitura Eminescu este preparată de Silvian Miron, de patru ani consecutiv, numai în perioada 15-31 ianuarie. Este stilizată sub forma unei călimări în care este înfiptă o pană albă, având la bază ciocolata, sirop de cacao, spuma de ciocolată şi o combinaţie, secretă, de arome.