Mierea de albine a ajuns să fie o afacere atât de rofitabilă, încât tot mai multe sortimente de o calitate îndoilnică au început să populeze rafturile supermarket-urilor.
Iar dacă oamenii se orientează în special după preț atunci când cumpără un borcan cu miere, o mai bună informare asupra a ceea ce înseamnă miere pură, le poate schimba radical opțiunile de cumpărare.
Sunt câteva lucruri la care trebuie să fim foarte atenți atunci când cumpărăm miere de albine, detalii care fac diferența între mierea de albine ecologică, de bună calitate și cea contrafăcută sau de o calitate îndoielnică.
Cum verificăm dacă mierea de albine este contrafăcută
În primul rând, cea mai simplă metodă de a descoperi dacă mierea de albine este contrafăcută este să citim cu atenție eticheta. Acolo găsim eventualii aditivi sau substanțe care sunt adăugate în produs.
O altă modalitate de a descoperi dacă mierea de albine este plină de E-uri sau naturală este testul cu apă. Umple un pahar cu apă, ia o linguriță cu miere și pune-o în apă. Dacă mierea se dizolvă, atunci este contrafăcută. Dacă rămâne pe fundul paharului, atunci mierea este una pură.
Un truc simplu de a descoperi dacă mierea este sau nu contrafăcută este cel simplu, făcut cu lingurița. Introdu lingurița în borcanul cu miere. Ridic-o și lasă mierea să curgă. Dacă aceasta va curge sub forma de picături, atunci este contrafăcută.
Nu în ultimul rând, poți testa dacă mierea de albine pe care ai cumpărat-o este contrafăcută, punând miere pe deget. Dacă ea se va împrăștia sau va cădea, atunci este artificială. Dacă mierea va rămâne nemișcată pe deget, păstrându-și forma,a tunci mierea este una pură.