Evenimentul ZileiActualitateCând simți că ți se scufundă corăbiile, mergi la salon! Terapia prin culori te scoate din depresie

Când simți că ți se scufundă corăbiile, mergi la salon! Terapia prin culori te scoate din depresie

Când simți că ți se scufundă corăbiile, mergi la salon! Terapia prin culori te scoate din depresie
Un studiu britanic arată că o femeie depășește mai rapid stările emoționale negative, chiar și depresia, comparativ cu bărbații. „Aceștia preferă să se lamenteze, pe când femeile se concentrează pe a se aduna, pentru a ieși din situațiile care le fac să bată pasul pe loc”, spune un psiholog inclus în această lucrare de cercetare.

Cel mai puternic exemplu care a condus la analizarea acestei diferențe de atitudine între cele două sexe este faptul că „femeile sunt cameleonice, dacă situația e neagră sau gri, ele se duc la salon, se reinventează, transformă tot, de la înfățișare, până la atitudine”, explică psihoterapeutul Elena Ionescu, specialist în terapia de cuplu și post divorț.

O femeie poate schimba lumea dacă poartă o pereche de pantofi potrivită, se zice! Iar zicala este cât se poate de reală, conform specialiștilor în psihologie. „Nu e întâmplător faptul că doamnele, atunci când trec prin emoții negative, merg la shopping și la salonul de înfrumusețare. În mod natural sunt atrase de efectul terapeutic al culorilor și al texturii. Atingerea unui păr mătăsos și privirea unor unghii vopsite în culori vii vor motiva sistemul endocrin să elibereze mai multe endorfine și alți hormoni aducători de relaxare și optimism. În terapia mea pentru femeile care au trecut prin divorțuri dureroase, unul dintre primii pași este și mersul la salon, pentru manichiură-pedichiură, pentru schimbări de look și tratamente de înfrumusețare. În acel mediu, doamnele simt că cineva le dedică timp și le îngrijesc, elemente de care majoritatea au fost private în căsnicie. Deci, nu e doar un moft. Iar celor care nu-și permit financiar să treacă foarte des pragul acestor saloane le spun să apeleze la prietene. Să roage o prietenă să-i facă unghiile în culori tinerești, o alta să-i aranjeze părul într-o zi, nimic sofisticat și nu pentru o ocazie specială. Ci, pur si simplu! Puterea de relaxare a unui spălat pe cap la salon, de exemplu, e de 10 ori mai mare ca un masaj corporal. Practic, spălatul pe cap de către o altă persoană a fost cotat de către clientele mele, pe un tabel al micilor plăceri, cu nota 9 din 10”, ne-a explicat teraputul Elena Ionescu.

 

Manichiura sezonului: French degrade și culori neon

O infuzie de bine pentru starea de spirit poate fi obținută cu o manichiură perfectă, în nuanțele sezonului. Anul acesta nu se mai poartă culorile metalice sau pământii, ci nude, french degrade (foto) și culori puternice, precum galben, verde și roz. „Marile case de modă recomandă anul acesta nuanțe puternice pentru manichiură și pedichiură, iar acestea, fără dubiu au un efect pozitiv asupra stării de spirit a doamnelor care optează pentru ele. Totodată, french-ul degrade a ajuns cel mai cerut model de manichiură și este cu siguranță unul dintre cele mai elegante stiluri la ora actuală”, a explicat Mihaela Pavel, designer și tehnician în estetica unghiilor la salonul Princess din Capitală (contact: 0744.303.533)

 


Accesează: