Meniul care oferă 2.500 de moduri de a te îmbăta din bere

Un restaurant din Bruxelles a stabilit un record, oferind cea mai mare varietate de bere comercializată vreodată într-un singur local.

În 2004, Delirium Cafe a început cu un meniu care cuprindea 2.004 sortimente de bere, iar acum stocul s-a mărit la 2.500. Cele mai multe sunt de provenienţă belgiană, dar în pivniţele localului sunt reprezentate şi alte 75 de ţări, printre care şi unele a căror tradiţie în materie de fabricarea berii este aproape inexistentă, cum ar fi Rusia sau Sri Lanka. Literatură "mălţuită"

Meniul de bere are peste 200 de pagini, iar sortimentele variază de la berea din fructe până la cea tradiţională belgiană. Vizitatorii barului mărturisesc că vin aici nu numai din plăcerea de a degusta, ci şi pentru lectură, deoarece un astfel de meniu are şi valoare literară, fiecare tip de bere fiind însoţit de o descriere amănunţită a originii sale.

Un reprezentant al ineditului local a declarat că giganticul meniu de bere a devenit aşa de atrăgător încât, săptămânal, clienţi cu "dexteritate" îl fac să dispară.

Tot el a adăugat că personalul nou angajat trebuie să facă cinci săptămâni de practică în beciurile restaurantului, pentru a învăţa unde se află depozitat fiecare sortiment de bere, înainte de a trece în spatele barului.