Medicii au lansat un avertisment NAȚIONAL. Lista pe care NIMENI nu trebuie să o IGNORE

Medicii îi avertizează pe oameni că mulți dintre cei care primesc o rețetă nu știu să își ia medicamentele. Acestea, chiar dacă ar trebui să trateze anumite afecțiuni, pot avea efecte nedorite în cazul în care sunt luate greșit.

Problema a ieșit la suprafață după ce un nou studiu realizat de Lloyds Pharmacy a scos la iveală că 46% dintre oameni nu folosesc corect medicamentele.

Iată cele mai frecvente greșeli menționate de doctorulzilei.ro pe care le facem atunci când vine vorba de medicamente:

Spargerea sau pisarea lor pentru a le face mai ușor de înghițit

Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanţă, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanică este contraindicată, este concluzia unui studiu publicat în revista franceză “Revue de Médicine Interne”.

Folosirea ibuprofenului înainte de exercițiile fizice

Administrarea de medicamente analgezice, precum ibuprofen, pentru a preveni și reduce durerile cauzate de antrenamentul intens este comună în rândul sportivilor. Această practică este însă periculoasă. În aceste circumstanțe, sistemul gastrointestinal este mult mai predispus la răni și infecții bacteriene.

Paracetamol cu alcool

Medicamentele toxice pentru inimă, ficat, sistemul nervos central nu trebuie asociate cu alcoolul. Alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cronici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru stomac, pentru inimă.

Antibiotice cu lactate

Unele antibiotice (în special tetraciclinele) nu este bine să fie combinate cu laptele sau diverse produse lactate. Nu este bine să se combine tetraciclinele cu iaurt, lapte, brînză, cu medicamente antiacide, cu produse pe bază de fier.

Dacă este neapărat nevoie să se administreze ambele preparate (şi medicamentul şi alimentul) este bine să se lase o pauză de două ore între ele. Este bine de ştiut că tetraciclinele produc iritaţie gastrică iar laptele şi antiacidele combat această iritaţie aşa că se pot consuma fără probleme, însă fără a fi administrate împreună.