Un bărbat din Marea Britanie suferă de o boală rară din cauza căreia resimte efectele alcoolului fără să bea niciun pahar.
Nick Hess a fost diagnosticat cu un sindrom care face ca stomacul său să transforme carbohidraţii în alcool etilic. El se îmbată doar de la cartofi prăjiţi, piure sau orice alţi carbohidraţi mănâncă.
"Era ciudat. Deşi nu consumam alcool, după ce mâncam, mă comportam ca un beţiv. Zi de zi, timp de un an, mă trezeam şi vomitam. Mă îmbătam dintr-o dată, fără explicaţie", povesteşte Nick.
Și medicii au rămas uimiți de boala sa. Nick a ajuns într-o seară la spital cu o alcoolemie de 1,2 la mie, ca şi cum ar fi consumat 350 de mililitri de whiskey, fapt ce i-a mirat pe doctori. După mai multe analize, bărbatul a fost tratat cu medicamente antifungice.
În stomacul şi în intestinele lui Nick trăieşte ciuperca Saccharomyces Cerevisiae, cunoscută și ca drojdie de bere, care reacţionează cu zahărul şi carbohidraţii producând fermentaţie, din care rezultă etanol sau alcool etilic.