Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a luat măsuri pentru protejarea celor mai frumoase plaje sălbatice din România, în încercarea de a le feri de asaltul turiştilor care le-ar putea distruge.
Reprezentanţii Rezervaţiei Delta Dunării avertizează că în ultimii ani se confruntă cu „o creştere a presiunii turiştilor, o intensificare a intrărilor cu mijloace motorizate şi a campărilor neautorizate pe plajele de la Vadu și Corbu”. Guvernatorul ARBDD Lucian Simion, împreună cu specialiștii Rezervaţiei au efectuat o deplasare în zona plajelor de la Vadu și Corbu pentru a discuta cu primarii și consilierii locali ai comunelor constănţene Săcele și Corbu.
Având în vedere că cele două zone „nu au destinaţie turistică”, ci fac parte din Rezervaţia Deltei Dunării, şi pentru a preveni repetarea acestor fenomene în sezonul estival, reprezentanţii ARBDD și primăriile au decis mai multe măsuri de protecţie. „Montarea de panouri de atenționare și semnalizare a limitelor RBDD, precum și panouri cu informaţii despre condițiile de acces în Rezervaţie și activitățile reglementate pe plaje; Stabilirea de comun acord şi amenajarea unor zone de parcare pentru autovehicule, amplasarea de bariere astfel încât activitățile din zona plajelor să se facă terestru; Igienizarea zilnică a plajelor de către primăriile Corbu şi Săcele”.
Comisarii ARBDD vor monitoriza, în permanenţă, plajele Vadu şi Corbu, inclusiv căile de intrare şi ieşire. Oficialii Rezervaţiei au vizitat şi terenurile din zona tampon a Grindului Chituc, strict protejată, aparţinând Agenţiei Domeniilor Statului (ADS). La întâlnire a participat și președintele ADS, Ilie Dumitru Haralambie Mitea, împreună cu care s-au vizualizat reperele și granițele zonelor aparținând ADS. S-a convenit, astfel, efectuarea unui transfer de terenuri de la ADS către ARBDD pentru zonele cu importantă valoare ecologică.