Pe fondul creşterii cazurilor noi de infectare cu Covid-19, autorităţile din Franţa au decis să ia o măsură care să ţină cont de două aspecte esenţiale.
Astfel, de luna viitoare se are în vedere impunerea purtării obligatorii a măştii de protecţie la toate locurile de muncă, indiferent de domeniu.
Se încearcă astfel stăpânirea şi oprirea răspândirii noului coronavirus chinezesc, dar şi evitarea unui blocaj economic din cauza îmbolnăvirii angajaţilor.
Anunțul a fost lansat marți la Ministerul Muncii şi face din Franța una dintre puținele țări din lume care solicită lucrătorilor să poarte măști la locul de muncă.
În comparaţie, acestea sunt purtate în mod obișnuit în multe țări asiatice și sunt din ce în ce mai solicitate în locuri publice.
Acest demers a apărut după ce numărul zilnic de cazuri noi de infectare cu Covid-19 infecții din Franța a sărit peste 3.000 în weekend, pentru prima dată din luna mai.
În acelaşi timp, numărul pacienților din spitale, unități de Terapie Intensivă și cămine de îngrijire a început să crească din nou.
Franța are în prezent printre cele mai mari rate de infecție din Europa și autorităţie au solicitate purtarea măștilor în interiorul spaţiilor publice, dar şi în aer liber.
De la 1 septembrie, măștile vor fi obligatorii în toate spațiile de lucru comune închise, inclusiv birouri deschise sau comune, coridoare, săli de ședințe și vestiare, conform noilor reguli.
Ele pot fi scoase numai când cineva este singur într-un birou individual.
„Cele mai recente cunoștințe științifice despre posibilul risc de transmitere a virusului prin aerosoli ne determină să adoptăm un principiu general al purtării sistematice a măștilor în spații de lucru interioare, comune”, a declarat Laurent Pietraszewski, secretar de stat pentru sănătatea lucrătorilor.
Ministrul Muncii, Elisabeth Borne, a declarat că noile măsuri sunt necesare pentru a asigura „protecția sănătății lucrătorilor și continuitatea activității noastre economice.”
Ea și Pietraszewski s-au întâlnit marți cu sindicatele înainte de a anunța noile reguli.
Sindicatele au cerut mai multe măsuri de protecţie împotriva noului coronavirus, iar lucrătorii de la Muzeul Louvre, Amazon France și alte site-uri au renunţat la slujbe la începutul acestui an, din cauza îngrijorării că angajatorii lor nu făceau suficient pentru a-i proteja.
sursa: euronews.com