Mărturie terifiantă din infernul COVID-19. Jurnalul unui tânăr la ATI. Acum are și copil...

Infecția cu noul virus chinezesc este de lungă durată, iar tratamentul este unul greu de suportat, de persoanele care fac forme grave.

Evoluția bolii este una când pozitivă, când negativă, ceea ce îl face pe bolnav să cedeze, și să se gândească la partea sumbră a vieții.

Un clujean și-a făcut un calendar, pentru a nu uita toată viața lui, prin ce a trecut de la momentul apariției primelor simptome, 10 aprilie 2020, și momentul externării, 13 mai 2020.

În total, bărbatul a fost internat 28 de zile, din care 26 le-a petrecut pe suport cu oxigen, a făcut zece teste Covid19, din care șapte au fost pozitive și trei negative, trei radiografii pulmonare, trei analize computer tomograf și cinci zile pe Secția de Terapie Intensivă, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. În tot acest timp, bărbatul a devenit tată.

Debutul bolii a fost pe 10 aprilie 2020, cu febră 38.5 și frisoane. Tot în ziua respectivă, a mers la medicul de familie unde a primit tratament cu paracetamol și algocalmin. După patru zile a fost testat la Direcția de Sănătate Public Cluj, pentru Covid 19, rezultatul fiind pozitiv.

Pe data de 16 aprilie a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. A doua zi avea deja pneumonie cu afectarea plămânilor în proporție de 25 la sută. După alte trei zile, pe data de 20 aprilie, gradul de afectare a crescut la 75 la sută, fiind transferat, în data de 23 aprilie la Terapie Intensivă. După alte patru zile, pe 27 aprilie este dus pe salon, unde primește oxigen la presiune mare.

În calendar, data de 29 aprilie este trecută cu verde, ca una pozitivă, find prima zi fără tratament pentru Covid19. Binele a durat un pic, deoarece pe data de 1 mai au apărut dureri mari sub omoplatul stâng, ”care persistă cinci zile”. Pe data de 3 mai este din nou internat la terapie intensivă pentru monitorizare și investigații. În patru mai este supus unor analize riguroase, CT cu substanță de contrast, ecografie inimă, ecografie dopller, diagnosticul fiind pleurită, pentru care primește tratament cu cortizon și anticoagulant.

Testările, în număr de zece au fost ele, ca și evoluția bolii, când pozitive, când negative. În patru mai, bărbatul este testat și rezultatul este negativ. A doua testare, pe cinci mai, testul este pozitiv.

Din nou, semnele bune revin pe data de 7 mai când o nouă radiografie arată o evoluție bună. Pe data de 8 mai, clujeanul primește vestea că  i s-a naște un băiat, iar omul este fericit. Pe data de 12 mai, este testat iar rezultatul este negativ. Repetarea testului, pe data de 13 mai a.c., confirmă rezultatul negativ, iar bărbatul este externat.