La sfârşit de săptămână, cei mici se vor juca şi vor pregăti surprize pentru mame şi bunici, în proiectul „Călător prin tradiții de primăvară”
Copiii vor învăţa să confecţioneze mărţişoare frumoase la Muzeul Satului, unde se dă startul atelierelor de primăvară. Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 18 februarie – 4 martie 2017, în fiecare sfârșit de săptămână, ateliere interactive dedicate copiilor şi elevilor, în cadrul proiectului „Călător prin tradiții de primăvară”. Cu ocazia sărbătorii Mărţişorului și a Zilelor Femeii, cei mici vor pregăti surprize pentru mame, bunici, dar şi alte persoane dragi din viaţa lor. Numărul maxim de copii înscrişi este de 15 pentru fiecare atelier, iar taxa de participare este de 15 ron.
Joc cu umbre şi lumini
Nu vor fi uitate nici poveştile copilăriei, iar prichindeii îşi pot dezvolta imaginaţia la atelierul de teatru de umbre, un proiect desfăşurat până în luna mai. Folosind teatrul ca metodă de educaţie, la sfârşitul atelierului, copiii vor fi capabili să îşi canalizeze atenţia asupra poveştii, să îşi stăpânească emoţiile, să folosească diferite intonaţii specifice personajelor şi să respecte rolul fiecăruia din echipă. Poveştile vor fi inspirate din patrimoniul muzeului, dar şi din vieţile sfinţilor din calendarul creştin ortodox, folosind jocul de umbre şi lumini, precum şi un scenariu adaptat de specialiştii muzeului pentru categoriile de vârstă între 6 şi 12 ani. Atelierul se desfăşoară în cadrul proiectului Teatru Muzeal – Teatru de umbre şi constă în șase module. Durata unui atelier este de două ore, iar taxa de participare 10 lei.