Marile petreceri de Revelion

Şapte destinaţii pentru o sărbătoare de neuitat.

Prima zi a lunii ianuarie este momentul prielnic s-o iei de la capăt. Fie că speri să dai jos din kilogramele în plus sau să te laşi de un obicei prost, de ce să nu te răsfeţi înainte de marea provocare?

Travel Channel are câteva idei numai bune pentru strigătul tău de victorie plin de stil, la una dintre cele mai impresionante celebrări ale Anului Nou. Rio de Janeiro, Brazilia. Plaja Copacabana joacă rolul gazdei ideale tot timpul de Revelion. Este cea mai mare şi mai sălbatică sărbătoare de la cumpăna dintre ani a lumii, cu petreceri şi dansuri care ţin până a doua zi.

Peste două milioane de localnici se adună pe plajă în haine albe, întinzându-se pe kilometri întregi de coastă. Distracţia e încurajată cu berea de 50 de cenţi, concerte în aer liber şi, la miezul nopţii, artificii care se reflectă în Oceanul Atlantic. Orlando, SUA. O mulţime de parcuri tematice înconjoară această regiune. O excursie la Tărâmul Magic le oferă vizitatorilor şansa să intre în lumea lui Mickey Mouse şi a amicilor lui, după care pot parca la Epcot, la spectacolul de lumini şi laser „Reflecţiile pământului“. Între timp, MGM Studios oferă un alt fel de vis de iarnă - 0 sărbătoare cu jocuri de lumini şi zăpadă artificială.

Numai pentru cei peste 21 de ani: Insula Plăcerii, un loc al dansului, muzicii şi aromelor culinare, cu formaţii live şi DJ-i. Londra, Anglia. Ca şi cum mulţimea de „puburi“ englezeşti cu şampanie ieftină şi atmosfera locală nu ar fi fost suficiente, vizitatorii au la dispoziţie şi alte distracţii: celebra roată „Ochiul Londrei“, vedeta spectacolului de artificii.

Dacă nu găseşti niciun loc lângă apă, poţi admira spectacolul pe unul dintre ecranele din Piaţa Trafalgar sau din Piaţa Parlamentului. După ce au cheltuit toţi banii pe băuturi scumpe, petrecăreţii beneficiază de călătorii gratuite cu metroul, de la 23.45 la 4.30. Sydney, Australia. A doua mare petrecere de Revelion are loc în jurul celui mai mare dispozitiv de artificii. În anii trecuţi, Sydney a cheltuit peste patru milioane de dolari pentru materialele pirotehnice dintr-o noapte.

În timpul zilei, vizitatorii vor fi întreţinuţi de diferite manifestări. De la 13.00, fiecare oră va fi marcată de un alt eveniment, de la minispectacole de lumini la ceremonii indigene. New York, SUA. Tonul distracţiei din Times Square a debutat în 1904. Astăzi, sute de mii de oameni populează zona pe 31 decembrie pentru o petrecere unică, al cărei start se dă la ora 16.00. Pentru că vânzătorii de mâncare şi băutură nu au acces, poţi să-ţi iei ceva la pachet. Restaurantele sunt deschise, dar poate dura ore bune până când primeşti mâncarea.

Faimosul glob se ridică deasupra One Times Square’s, iar la miezul nopţii, două tone de confetti coboară asupra Manhattanului. Edinburgh, Scoţia. Mii de petrecăreţi beţi aglomerează străzile pentru Hogmanay (adică „ultima zi din an“). Tot centrul este o scenă de concerte, în timp ce dansurile tradiţionale ocupă Princes Street Gardens. Este nevoie de bilete (10 dolari). Iniţiaţii se furişează însă spre Carlton Hill, chiar înainte de miezul nopţii, şi ocupă cel mai bun loc pentru a admira artificiile. Dimineaţă, cei mai sportivi pot alerga la competiţia One O’clock Run pe Royal Mile, pot îngheţa la scufundări în River Forth sau participa la concursul pe patine.   Paris, Franţa. Vizitatorii se delectează cu imaginea Turnului Eiffel sau a bulevardului Champs-Elysees şi a jocurilor de lumini.

Dacă ai nevoie de altceva, dă o tură pe la Montmartre, o zonă populară de Anul Nou pentru apartamentele sale discrete, sau aventurează-te în Pigalle, cartierul roşu, pentru a te lăsa răsfăţat la Moulin Rouge. Liniştit sau chiar romantic ar fi un pahar de vin ciocnit pe un vapor, de-a lungul Senei.