UN ALT MARE JAF NEŞTIUT din România. Sute de milioane de dolari, în joc. Informaţii-bombă! Breaking news

UN ALT MARE JAF NEŞTIUT din România. Sute de milioane de dolari, în joc. Informaţii-bombă! Breaking news

Încă un jaf bine pus la punct a ieșit la iveală. În decembrie 1989, o avere considerabilă a Uniunii Generala a Sindicatelor din România a dispărut fără nicio urmă.

„În conformitate cu prevederile Statutului UGSR, patrimoniul mișcării sindicale unitare din România, realizat de CGM-UGSR totaliza la 31 decembrie 1989 aproape 5 miliarde de lei, din care circa 4,7 miliarde lei reprezenta disponibilități deschise la Banca Națională a României, CEC, precum și 2,7 milioane dolari aflați în Banca Română de Comerț Exterior. Menţionăm că la vremea repsectivă un dolar costa aproximativ 25 de lei.

Mai mult, la data de 31 decembrie 1989 existau evidențiate în documentele contabile, active administrate de către organele sindicale din structura UGSR, după cum urmează: 51 case de cultură; 19 cluburi sindicale (muncitorești); 17 case de odihnă și tratament;

3-4 sedii administrative; 191 apartamente și 19 garsoniere; 37 garaje cu 89 de boxe; 344 baze sportive”, a declarat Marin Iancu, actualul preşedinte al UGSR, pentru Newsteam.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La Congresul din 1966 se menține personalitatea juridică și când CGM se transformă în UGSR iar art. nr. 19 din Statut prevede că UGSR este persoană juridică și cu patrimoniu propriu.

Relevant este că Decretul 31/1954 cu privire la persoana juridică, decret aflat în vigoare și la 31 decembrie 1989 prevede că persoana juridică încetează la comasare, divizare sau dizolvare, iar UGSR până la Rezoluția DNA nr. 197/P/2011 nu a fost dizolvată, comasată sau desființată. De asemenea, DNA apreciază că la momentul 1989 singura confederație cu reprezentativitate în România era UGSR.

Din anul 2005 până azi UGSR a solicitat instanțelor, fie constatarea continuității, fie o nouă personalitate. Cert este că UGSR nu s-a desființat.

Prin urmare, proprietarul patrimoniului sindical este UGSR, aceasta fiind confirmată de: Sentința Civilă nr. 43/PJ/11.06.1945 emisă de Tribunalul ILFOV acordă personalitate juridică CGM – confederație sindicală; Congresul Sindicatelor din 1953 care alege Consiliul Central al Sindicatelor  (în fapt rămâne aceeași persoană juridică prin CGM); Congresul din mai 1966 CGM prin care își schimbă denumirea în UGSR, nefiind vorba de o nouă persoană juridică, ci pur și simplu revine la denumirea istorică din 1906 – de UGSR”, a mai menționat acesta.