Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va face încă o vizită la Chișinău. Acesta va ajunge, mâine, 18 ani, în Republica Moldolva. Liderul Camerei Deputaților va avea un program încărcat în deplasarea lui.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va ajunge în Chișinău pe 18 iunie. Programul acestuia va fi:
09.25 – Depunere de coroane la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare şi Sfânt
10.28 – Alocuțiune în cadrul ședinței solemne comune a Parlamentului Republicii Moldova
12.27 – Discurs de încheiere
13.00 – Conferință de presă
Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Maia Sandu
În urmă cu o săptămână, Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație condusă de Marcel Ciolacu, liderul Camerei Deputaților din Parlamentul României, în Republica Moldova.
„Șefa statului a mulțumit României pentru sprijinul oferit țării noastre de-a lungul anilor, inclusiv pentru ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro, agreat în cadrul ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București din februarie, și cele 10 milioane de euro, anunțate la Conferința de la Berlin din luna aprilie a.c.”, se menționează în comunicat.
Marcel Ciolacu a dezvăluit la ce părere a ajuns după vizita oficială făcută la Chișinău pe 6 iunie.
„Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din câte cunosc eu, Constituţia Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă şi aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice şi mai mult alături de Republica Moldova. Ca să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să fie”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului de la Chişînău, potrivit Agerpres.
„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova. România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs. Am venit în delegaţie cu oameni cu expertiză în domeniu şi sperăm în perioada următoare să accelerăm această dimensiune parlamentară, fiindcă Republica Moldova trece perioada de tranziţie de uniformizare a legislaţiei Republicii Moldova şi a UE, lucru pe care România l-a parcurs acum mai mult timp, şi e păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, astfel încât, fără a arde etape, să fim cât mai eficienţi şi să mărim ritmul Republicii Moldova să fie membru cu drepturi depline al UE”, a spus Ciolacu.