Dieta călugărilor japonezi trebuie ținută doar o dată la şase luni și reprezintă o metodă eficientă de detoxifiere a organismului.
În timpul curei de slăbire poți mânca orez ori de câte ori îţi este foame și în ce cantităţi vrei. Este, însă, extrem de important să mănânci încet şi să mesteci de mai multe ori înainte de a înghiţi.
Pe parcurs, poţi să adaugi şi salate de legume proaspete, preparate cu ulei de măsline şi suc de lămâie. Totodată, este foarte importantă să bei 2 litri de apă pe zi.
Ingrediente în dieta călugărilor japonezi:
1 lingură de unt
1 lingură ulei de măsline
4 căţei de usturoi
4 castraveţi muraţi
1 cană de orez
pătrunjel proaspăt tocat
Modul de preparare: Într-o tigaie se pun untul şi uleiul de măsline la foc mediu. După ce untul s-a topit, se adaugă usturoiul, apoi orezul şi trei căni de apă. Se amestecă de câte ori este nevoie cu o lingură de lemn pentru a împiedica lipirea orezului de vasul de gătit. La final, poţi adăuga castraveţi muraţi sau să îi mănânci separat.