Un caz al unui copil din Marea Britanie a schimbat tot ceea ce știau medicii. Aceștia nu au dat nicio șansă copilului, dar părinții s-au încăpățânat să lupte pentru el. Ceea ce urmează este incredibil.
Lumea medicală a fost zguduită de un caz fără precedent! Un băiat s-a născut aproape „fără creier”, dar a reușit să-l „recapete” în timp.
Totul s-a petrecut în Marea Britanie. Părinții unui copil din Marea Britanie, care s-a născut cu doar 2% din creier, au vorbit într-o emisiune despre progresul „extraordinar” al fiului lor, informează Digi24.
Este vorba despre Noah Well, din Cumbria. Acesta a fost diagnosticat cu spină bifidă, o malformație congenitală a coloanei vertebrale caracterizată de lipsa de sudură a arcurilor vertebrale, înainte de naștere. Această afecțiune afectează sistemul nervos al bebelușilor și coloana vertebrală. De cele mai multe ori, ea conduce la dizabilități.
Mama copilului a fost sfătuită de către medici să spună capăt sarcinii, însă Shelly Wall a știut că bebelușul ei este un luptător. Aceasta a fost sfătuită de 5 ori să facă avort. Ea a dezvăluit că fiul ei, ajuns la vârsta de 6 ani, și-a recăpătat în proporție de 80% capacitatea creierului.
După ce a venit pe lume, medicii au efectuat două intervenții chirurgicale în care au închis o malformație de pe spatele bebelușului și au inserat un dispozitiv de drenare a fluidului acumulat în craniu.
„Este un subiect foarte sensibil. Unii oameni spun că nu poate să-ți crească pur și simplu creierul la loc, alții spun că organul era acolo, comprimat, iar după instalarea dispozitivului de drenare a revenit la locul lui - însă dacă ar fi fost strivit creierul, el ar fi trebuit să aibă handicap mintal sever.”, a spus Rob Wall, tatăl băiatului.
Medicii le-au spus părinților că băiatul va fi paralizat de la gât în jos, dar nu a fost așa. Noah se poate ridica în picioare fără ajutor și se poate așeza singur în patru labe. Există speranțe de vindecare completă.
„Noah face uimitor de bine - poate să scrie, știe să-și spună numele pe litere și poate să poarte o conversație.”, completează mama băiatului.
Părinții au făcut și un website. Acesta se numește „Hugs for Noah”. Ei speră ca experiența lor să fie de ajutor și altor mame.