Ludovic Orban îi bate obrazul lui Cîțu. România nu și-a atins ținta de vaccinare. "Eu m-am ferit să stabilesc ținte"

Președintele PNL Ludovic Orban îl atacă subtil pe premierul Florin Cîțu, în contextul în care România nu a reușit să atingă nici în prezent ținta de vaccinare stabilită inițial.

Liderul PNL Ludovic Orban i-a bătut obrazul premierului Florin Cîțu, susținând că autoritățile care au stabilit ținte de vaccinare trebuie să se asigure că pot să le ducă la bun sfârșit. Șeful liberalilor a mai subliniat că, în ceea ce îl privește, nu a stabilit niciodată anumite ținte, atât timp cât nu au existat „valori foarte serioase”.

Orban îl atacă subtil pe Cîțu. „Eu m-am ferit”

„Cine a stabilit ținte, trebuia să le urmărească. În ceea ce mă privește, știți că eu m-am ferit întotdeauna să stabilesc niște ținte atât timp cât nu au exista valori foarte serioase.

Pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă, ea nu s-a oprit în niciun moment și tocmai asta am discutat astăzi să găsim soluții de a crește numărul persoanelor vaccinate prin niște stimulente - bonuri de masă, de exemplu”, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă susținută marți, 27 iulie.

Ce măsuri pregătește guvernarea pentru a stimula vaccinarea

Potrivit președintelui PNL Ludovic Orban, în coaliția de guvernare se discută o serie de măsuri care să se aplice în țară pentru a stimula procesul de imunizare în rândul populației, în contextul în care România nu și-a atins ținta de zece milioane de oameni imunizați cu serurile dezvoltate împotriva COVID-19. Ar fi vorba despre noi instrumente care au fost folosite în alte țări din Uniunea Europeană și care au avut succes.

„Sunt niște stimulente, pe de o parte. Bonuri de masă sau alte avantaje. Pe de altă parte, vorbim despre niște măsuri care să permită doar persoanelor vaccinate să aibă acces la anumite activități”, s-a exprimat Ludovic Orban.

România nu se va confrunta cu o creștere extremă a cazurilor COVID-19, susține Ludovic Orban

Președintele PNL susține că este puțin probabil ca România să ajungă în situația de a se confrunta cu 1.500 de cazuri de infectare în luna septembrie, așa cum arată cel mai sumbru scenariu estimat de autorități.

„Este foarte puțin probabil să ajungem la zece mii de cazuri, cât am avut în trecut. Orice predicție în momentul de față trebuie tratată cu o anumită circumspecție, nu s-au făcut încă niște prognoza foarte bine fundamentate.

Am văzut și documentul de la INSP cu posibile scenarii de creștere. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că e un procent semnificativ din populația României care este vaccinată.

De asemenea, au fost și foarte mulți cetățeni români care au avut COVID-19 și au dobândit imunitate față de COVID-19, deci riscurile sunt mai mici”, a mai explicat Ludovic Orban.