Dan Podaru a anunțat că lucrările privind igienizarea și modernizarea a grupurilor sanitare ale căminului Colegiul Tehnic Media au au evoluat în ultima perioadă. Consilierul local al PNL din Sectorul 1 a spus că investiția se ridică la valoarea de cinci milioane de lei.
Dan Podaru a transmis un mesaj în legătură cu proiectele privind dezvoltarea Colegiului Media. Consilierul local al PNL din Sectorul 1 a spus că a inițiat în 2022 două amendamente în privința acestei instituții de învățământ. Primul dintre ele se referea la dotarea Colegiului cu aparatură audio, foto și video care se ridică la valoarea de un milion de lei. Aceste aparate se află, în prezent, în proces de achiziție.
Cel de-al doilea amendament la care face referire liberalul este renovarea, igienizarea și modernizarea căminului liceului. Investiția aceasta a constat cinci milioane de lei. Podaru a subliniat că lucrările din grupurile sanitare ale căminului au evoluat în ultima perioadă. Politicianul a adăugat că băile se aflau „într-o situație deplorabilă” atunci când au fost începute lucrările.
Lucrările la căminul Colegiului Mediu vor fi continuate și în 2023
„În ultimul set de imagini se poate observa că o parte din bani au fost investiți cu folos. Trebuie precizat că doar o mică parte din bani a fost utilizată în 2022 și, de aceea, în acest an, Consilierii PNL vor susține continuarea bugetării diferenței de bani rămase pentru Colegiul Media. Activitățile de reparație și modernizare vor continua și în 2023”, a scris Dan Podaru pe Facebook.
Colegiul Media a luat naștere prin fuziunea a două instituții care au fost înființate, în București, în 1948. Este vorba de Şcoala Medie Tehnică de Arte Grafice și Şcoala Profesională de Arte Grafice ,,Dimitrie Marinescu". În anul 1974 cele două instituții s-a unificat sub denumirea de „Grupul Şcolar de Poligrafie şi Cinematografie”. Ulterior, instituția a purtat și denumirea de „Liceul Industrial nr. 16”.
Unitatea de învățământ a primit numele din prezent începând cu anul școlar 2000-2001. La acest liceu există trei niveluri de specializare, dar și o Școală Profesională. Elevii pot alege din specializările: vocaţională, tehnologică şi teoretică. Școala Profesională școlarizează tinerii prin liceu zi şi şcoala postliceală pentru calificări din domeniul tehnicilor poligrafice şi cinematografice, se arată pe site-ul unității de învățământ.