Lovitură puternică pentru șoferi: Se anunță scumpiri chiar și de opt ori mai mari. Anul 2022 va ciurui buzunarele românilor

Lovitură puternică pentru șoferi: Se anunță scumpiri chiar și de opt ori mai mari. Anul 2022 va ciurui buzunarele românilor Sursa foto: Arhiva EVZ

Se spune că nenorocirile, când vin, se țin lanț. După criza gazelor naturale, creșterea facturilor la utilități, românii vor avea de scos din buzunare sume mult mai mari de bani pentru achitarea locurilor de parcare. Iată ce schimbări financiare aduce anul 2022.

Românii din București trebuie să se pregătească pentru un adevărat val al scumpirilor. Taxele pentru parcare vor crește, atât în zonele de periferie ale Capitalei, cât și în regiunile din centru. În unele locuri, sumele ce vor trebui achitate vor fi chiar și de peste opt ori mai mari decât cele actuale. Iată ce vremuri se anunță pentru locuitorii Capitalei!

Taxele pentru locurile de parcare din București se majorează

Decizia de majorare a taxelor pentru locurile de parcare din București a fost luată pe data de 27 aprilie, ca urmare a unei aprobări venite din partea Consiliului General, după ce primarii de sector din Capitală au precizat că actualul preț este prea mic și nu permite întreținerea parcărilor sau construirea unor noi spații de acest tip.

Sume chiar și de opt ori mai mari pentru șoferii români

Prin urmare, începând cu anul 2022, taxele pentru parcările de reședință se majorează astfel:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • de la 84 lei/an în zona A la 600 lei/an;
  • de la 66 lei/an în zona B la 500 lei/an;
  • de la 55 lei/an în zona C la 400 lei/an;
  • de la 37 lei/an în zona D la 300 lei/an.

În Sectorul 3 se vor organiza licitații

În Sectorul 3, însă, lucrurile stau puțin diferit. În care vor exista mai multe cereri pentru un loc de parcare, se vor organiza licitații, deci cine va oferi cel mai mare preț pentru acesta, îl va câștiga.

Suma medie la licitațiile organizate pentru locurile de parcare din Sectorul 3 este de 1.000 de lei pe an, cel mai scump loc de parcare atribuit ajungând să coste 4.000 de lei/an.

În altă ordine de idei, șoferii români mai trebuie să țină cont de un detaliu. Într-un deceniu în care în marile orașe din România lupta pentru un loc de parcare este din ce în ce mai acerbă, mulți șoferi nu ratează ocazia de a-i fotografia pe cei care parchează în locuri nepermise.  Ulterior, pozele ajung pe rețelele de socializare, pe diverse grupuri, iar internauții discută despre șoferii care încalcă legea. Atenție, însă! Acest gest poate aduce o amendă de până la 30.000 lei.