Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU) a decis închiderea în București, a sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor.
După luarea acestor măsuri drastice, reprezentanții Asociației Organizatorilor de Sloturi din România au reacționat imediat. Ei critică aceste decizii ale autorităților susținând că sălile de jocuri sunt sigure din punct de vedere sanitar.
Reprezentanții asociației spun că măsurile nu-și au rostul
Totodată, reprezentanții acestei industrii susțin că prin aplicarea acestor măsuri statul va pierde sume considerabile din impozitele și taxele care ar fi putut fi încasate.
„Autoritățile medicale (Direcțiile de Sănătate Publică) au admis în toate discuțiile purtate cu industria de slot machines că sălile de jocuri de noroc reprezintă cel mai scăzut risc epidemiologic din toate activitățile care se desfășoară în spații închise. Spre deosebire de alte sectoare, clienții din sălile de jocuri de noroc sunt obligați să poarte măști pe întreaga durată a șederii, sălile de jocuri de noroc au dimensiuni de ordinul sutelor de metri pătrați – astfel încât distanțarea socială se respectă cu ușurință, iar spațiile sunt dispuse cu camere video de supraveghere care pot ajuta în efectuarea unor anchete epidemiologice și verificarea faptului că respectăm toate regulile. Astfel, din punct de vedere epidemiologic, măsurile luate de autorități nu au sens”, susține asociația într-un comunicat.
De ce se plâng reprezentanții asociației
Bugetul de stat va pierde sume importante de bani prin închiderea sălilor de joc, spun reprezentanții asociațiilor
„Din punct de vedere financiar, închiderea sălilor de jocuri de noroc va avea repercusiuni majore asupra bugetului de stat. În momentul în care suntem lăsați să funcționăm, sălile de jocuri generează taxe și impozite zilnice de 2 milioane de euro. Industria jocurilor de noroc asigură 45.000 de locuri de muncă și este un important plătitor de salarii, taxe și impozite, cu taxe directe și indirecte de 600 milioane euro plătite anual la bugetul de stat și un grad de colectare de peste 99%. În momentul în care sălile de jocuri sunt închise, șomajul acestor angajați reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro”, mai susține Asociația Organizatorilor de Sloturi din România, potrivit digi24.ro