Locuri de muncă disponibile. În ultima lună, pe piața locurilor de muncă din România au fost scoase peste 40.000 de joburi. Mai mult de jumătate dintre ele sunt pentru cei fără experiență. Exiă posturi disponibile atât full-time cât și part-time sau sezoniere.
Peste 4.000 de locuri de muncă disponibile
Din cele peste 4.000 de locuri de muncă unde nu este necesară experiența, un procent mai mare de 80% este reprezentat de joburile din România. Restul, până la 100%, îl reprezintă locurile de muncă în străinătate sau cele remote. Cei fără experiență se pot angaja și în Olanda, Belgia, Spania, Italia, Germania sau Grecia.
Tinerii se pot angaja part-time
În țările deja menționate, există anumite sectoare unde este mereu nevoie de personal. Se caută angajați în transport, turism, servicii, producție sau industrie alimentară. Se găsesc și multe joburi part-time, speciale pentru studenți sau pentru cei care mai au un loc de muncă.
În România, cele mai atractive domenii de activitate pentru tineri rămân cele din corporații. Majoritatea tinerilor doresc să se angajeze în retail, banking, turism, IT sau servicii.
În România, salariul mediu net este de 3.500 de lei și îl încasează inclusiv cei care au peste doi ani de experiență. Cei care optează pentru joburi part-time, trebuie să știe că salariul mediu net este de 3.000 de lei pe lună.
Orașele din România cu cele mai mari salarii
Există câteva orașe în România în care angajații primesc salarii de peste 3.000 de lei net pe lună. În fruntea clasamentului se află Bucureștiul, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei, urmat de Timiș, care se apropie cu 4.700 de lei, și Cluj, unde se înregistrează o medie salarială netă de 4.500 de lei. Alte județe cu medii salariale nete peste 4.000 de lei includ Ilfov, Iași, Brașov și Sibiu.
La polul opus al clasamentului se regăsesc județele cu cele mai mici salarii. Astfel, Ialomița, Vâlcea și Gorj înregistrează o medie salarială netă de 3.200 de lei pe lună, în timp ce Caraș-Severin și Vaslui se situează la 3.100 de lei pe lună.