În noiembrie anul trecut, Steven Seagal a adoptat la distanţă un câine pe care l-a numit Grivei, din adăpostul Dogtown, a donat patru tone de mâncare pentru animale şi a susţinut că va oferi în continuare sprijin pentru continuarea investiţiilor în acest centru. Zis şi făcut.
Seagal a revenit duminică la Dogtown. De data aceasta, actorul american a venit cu soţia şi fiul său care, aşa cum a afirmat vedeta, "vroia neapărat să vadă căţeii pe care tatăl său îi ajută în România".
După ce l-au vizitat pe Grivei, căţelul adoptat la distanţă în noiembrie 2013, familia a ales să sprijine încă doi pui în vârsta de 7 luni, abandonaţi recent pe străzi împreună cu mama lor. Baiatul lui Segal, pasionat la rândul său de luptele marţiale, a botezat caţeii Bushi (care înseamnă "războinic") şi Ringo (numele primului căţel pe care l-a avut).
Este atât de simplu
Ca orice alt cetăţean, Steven Seagal a semnat contracte de adopţie la distanţă prin care, contra sumei de 100 de ron pe lună, căţeii sunt cazaţi, li se asigură hrană, vaccinuri şi tratamente medicale oferite de clinica Marcovet. Şi, ca orice altă persoana care alege să adopte la distanţă un câine din Dogtown, îl poate vizita oricând sau poate solicita fotografii pentru a vedea cum evoluează. "Locul câinilor nu este pe străzi!", a spus vedeta în timpul vizitei. "Fiecare dintre noi se poate implica, în paralel cu autorităţile. Este atat de simplu să adopţi, măcar la distanţă dacă nu poţi lua acasă un căţel abandonat!".
Pentru ca programul filmărilor din România nu îi permite să ia acasă câinii din centrul de protecţie şi pentru că acasă are deja alţii, Steven Seagal a dorit sa ajute din nou proiectul printr-o nouă donaţie, de peste 6 tone de mâncare.
Dogtown este numele unuia dintre proiectele derulate de asociaţia Portico, pe lângă cele dedicate copiilor şi persoanelor nevoiaşe, proiecte premiate la Gala Societăţii Civile. Dogtown funcţionează din 2012 şi găzduieşte în prezent 2.000 de câini adoptaţi din adăposturile de stat sau aduşi direct de persoanele care vor să îi salveze de pe străzi sau de la eutanasie. Proiectul este finanţat în intregime cu resurse private, beneficiind şi de sprijinul celui mai mare spital veterinar privat – Marcovet.