Lipsită de Salvini, Italia a ajuns satul fără câini al Europei

Lipsită de Salvini, Italia a ajuns satul fără câini al Europei

Imigranții debarcă în număr din ce în ce mai mare pe coastele italiene, punând într-o situație dificilă Italia, care nu și-a revenit după criza de COVID.

Câtă vreme a fost ministru de Interne, Matteo Salvini a reușit să reducă drastic imigrația, spre disperarea Uniunii Europene.

Odată cu revenirea la guvernare a socialiștilor, lucrurile au reintrat în „normal”. În ultimele 12 luni, numărul imigranților ajunși ilegal pe teritoriul Italiei a crescut cu 150%, potrivit anunțului făcut de actualul ministru de Interne, Luciana Lamorgese.

Majoritatea acestor imigranți care traversează Mediterana în bărci gonflabile și sunt pescuiți de Garda de Coastă și aduși pe țărmurile italiene provin din Tunisia, o țară unde șomajul și instabilitatea politică fac ravagii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă nici Italia nu se simte prea bine, mai ales că abia a ieșit dintr-o gravă criză sanitară, ceea ce dovedește că este greu de stabilit ce este mai nociv: cornavirusul sau socialismul.

Situația dificilă în care a ajuns Italia din cauza imigrației a fost recunoscută cu jumătate de gură de către Luciana Lamorgese. Ea a afirmat că problemele nu sunt provocate doar de numărul mare de nou-veniți, ci și de eforturile suplimentare de primire și îngrijire a acestora, din cauza regulilor sanitare anti-COVID.

În iulie, Lamorgese evoca deja existența unei probleme serioase, afirmând că criza sanitară și cea economică produc „un flux excepțional de migranți economici”, din care jumătate sunt tunisieni.

Între timp, situația s-a agravat.

„Debarcările autonome pe coastele italiene s-au multiplicat în foarte scurt timp”, a precizat ministrul,

Pentru a ne face idee despre amploarea fenomenului, o cifră este suficientă: într-o săptămână, în Italia au debarcat peste 11.000 de imigranți.

„UE trebuie să se ocupe de această problemă imediat”, solicita la sfârșitul lui iulie ministrul de Externe, Luigi din Maio pe contul său de Facebook.

Ca și cum Italia, a treia economie din UE, ar fi incapabilă să-și păzească granițele.

Realitatea este că Roma nici măcar nu are pretenția ca Bruxelles-ul să-i apere suveranitatea, ci dorește doar ca UE să-i ia o parte din imigranți și să-i redistribuie în alte țări, „mai ales în această fază de risc sanitar crescut”.

Pe de altă parte, la împărțirea banilor cu ajutoare pentru depășirea crizei economice și sanitare, Italia a fost principala beneficiară.