Consiliul Național al Audiovizualului, instituția ce reglementează forul audiovizual, ar fi putut să combată afirmația că „se urmărește închiderea postului”. Consiliul nu a reacționat nici când, fără să anunțe modificare de grilă, Antena 1 a preluat emisia Antenei 3. „CNA ar fi putut să intervină și să lămurească acuzația falsă că „Antena 3 se închide”, așa cum a făcut-o și în alte situații.
De exemplu, în cazul ridicării licenței OTV, când se spunea că postul a fost închis pe nedrept”, a explicat Narcisa Iorga, membru CNA pentru EVZ. „Antena 3 nu riscă nimic. Nimeni nu-i poate opri emisia, mai spune membrul CNA. Legea prevede situațiile în care un post pierde dreptul de a emite: a) titularul nu începe difuzarea serviciului de programe în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei; b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive tehnice, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive; c) încălcarea normelor privind regimul proprietăţii în audiovizual; d) titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia; e) la cererea titularului.
Cazul Realitatea TV
Membrul CNA a amintit și de cazul Realitatea TV, când postul de televiziune a rămas fără regie de emisie, chiar în timp ce își difuza programul și a emis apoi dintr- un cort. „Și, totuși, postul a supraviețuit. Nu a rămas fără licență. Nu a închiso nimeni. Antena 3 joacă doar un teatru prost, deși ridică pe scenă inclusiv mari actori”, a scris Narcisa Iorga pe blogul său.