Deşi RCS&RDS şi-ar fi dorit să lanseze canalele la 1 octombrie, membrii CNA au decis amânarea unei decizii în privinţa licenţelor Digi World şi Digi Life şi au cerut vizionarea unui "demo" cu programele celor două posturi de televiziune.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amânarea luării unei decizii în privinţa licenţelor Digi World şi Digi Life, motivând că doreşte să verifice în ce măsură apariţia celor două posturi ar putea afecta legea privind principiul must carry. Membrii CNA au mai solicitat vizionarea unui "demo" cu programele celor două posturi de televiziune. Propunerea de amânare a deciziei în legătură cu solicitarea licenţei a fost făcută de către Lorand Turoş, membru CNA din partea UDMR şi a fost motivată prin faptul că RCS&RDS este un jucător foarte important din domeniul telecomunicaţiilor. "Ar trebui să există o concurenţă reală. Dar aici nu e vorba doar de RDS, ci o firmă de transport de semnal care are un fel de monopol şi decide care sunt programele oferite. În momentul în care este şi producător de content şi are propriul post de televiziune, normal că există tendinţa de a elimina concurenţa."
Mihai Dinei, reprezentantul RCS&RDS, a dezvăluit că firma pe care o reprezintă şi-ar fi dorit să lanseze cele două televiziuni pe 1 octombrie şi a spus că amânarea deciziei produce prejudicii companiei. "Am plătit nişte programe şi cred că aceste investiţii vin să completeze grila de programe pe care operatorul o distribuie la nivel actual". Contactaţi de EVZ, oficialii RCS&RDS au explicat că-şi doresc să adauge Digi World şi Digi Life în portofoliu ca avantaj competitiv între furnizorii din România. "Noi vrem să completăm portofoliul nostru de televiziuni pentru a putea aduce conţinut suplimentar şi de calitate pentru abonaţii Digi TV. Am început cu Digi Sport 1, 2 şi 3, ce are continut Premium, am continuat cu Digi Film, prima preferinţă a abonaţiilor noştri şi Digi 24, singurul post de ştiri în format full HD. Digi World şi Digi Life ne completează portofoliul".