Cele mai în vogă terapii faciale de întinerire propuse de experta în dermato-cosmetică sunt acelea cu pulbere de diamante, rubine ori safire. Ultima modă în machiaj este tatuarea pleoapelor.
Mâinile esteticianului Diana Gulan au cizelat, în zece ani de carieră, chipurile a sute de persoane, de la vedete de televiziune sau din showbiz până la persoane care nu fac parte din viaţa publică, dar care îşi doreau să înveţe frumuseţea de la un profesionist. Acum Diana susţine maratoane de make-up, adevărate spectacole cu public.
Experienţa acumulată în stagiile de specializare în dermato-cosmetică şi make-up din ţară şi din Franţa, Israel, Germania, Grecia şi Italia i-au permis să aducă în România concepte inovatoare, precum terapiile cu diamante, rubine ori safire.
Într-un interviu acordat EVZ, Diana Gulan vorbeşte despre ultimele tendinţe în machiaj şi despre frumuseţea care nu ţine cont de buget.
EVZ: Când ţi-ai dat seama că îţi doreşti o carieră de make-up artist? Diana Gulan: M-am decis să renunţ la meseria de economist, pe care o făceam de puţină vreme (tocmai absolvisem ASE-ul şi lucram la o companie mare), destul de repede. Era ceva ce mi-am dorit de mult timp să fac. Iar confirmarea a venit în timpul cursului de cosmetică şi make-up la care mă înscrisesem. Atunci mi-am dat seama că acest domeniu este un mediu activ şi, în plus, puteam lucra în slujba frumuseţii. Astfel că am devenit nu doar make-up artist, ci şi esteticiană şi trainer în dermato-cosmetică.
Care sunt vedetele cu care ai lucrat şi cum reuşeşti să îţi impui punctul de vedere în ceea ce priveşte machiajul? Cine te inspiră? Am avut privilegiul de a lucra cu multe persoane publice sau importante, şi încă din primul an de activitate. Cred că faptul că îmi fundamentez toate propunerile cu argumente "tehnice" a determinat să ajung întotdeauna la "compromis" chiar şi cu cea mai reticentă persoană.
Astăzi am printre clienţii mei vedete de televiziune, avocaţi, actriţe, modele de lux. Mă inspiră Mark Jacobs pentru conceptul integrat pe care îl realizează în show-urile casei Louis Vuitton. Fiecare detaliu al prezentărilor LV este stabilit de el! Toate acele elemente - make-up, coloristică, simetrii sau asimetrii, coafură sau accesorizări etc. - denotă faptul că este un mare artist.
Care este cel mai important truc de make-up sau de beauty pe care l-ai învăţat în carieră? Să intuieşti acel mod unic, subiectiv, în care "se vede", se place, se percepe persoana pe care vei lucra şi să încerci să corelezi aceste informaţii cu tehnica şi propriul subiectivism acest mod. Atunci reuşeşti sigur.
Dacă ar fi să tragem cu ochiul în trusa ta de make-up artist, ce am găsi? Un gommage enzimatic foarte bun, creme pentru diferite tipuri de ten, puternice, dar cu o structură fină şi potrivite pentru a susţine produsele de make-up, măşti ultrahidratante sau de lifting instant, seruri sau fiole...
Pun mare accent pe această parte, pregătirea feţei! Dacă acest "plan de lucru" arată aşa cum trebuie, machiajul este doar o joacă!
Bineînţeles, veţi găsi şi produsele de make-up pe care le folosesc, întotdeauna de ultimă generaţie, pentru că în acest domeniu lucrurile avansează rapid.
Care sunt trucurile de îngrijire a pielii atunci când nu ai bani? Recomand o exfoliere săptămânală cu un produs enzimatic, una sau două măşti pe săptămână (potrivite tipului de ten), demachierea şi tonifierea dimineaţa şi seara, aplicarea unei creme potrivite tipului de ten, tot dimineaţa şi seara. Suportul profesional nu ar trebui însă să lipsească, măcar din când în când.
Care este machiajul potrivit pentru această primăvară? Cum ne "apărăm" de pistrui? În machiaj, în primăvară-vară 2011, se poartă mov, verde, dar şi verde-turcoaz. Se mai păstrează nuanţele de portocaliu şi tonurile de roşu. Seara se poartă genele false şi nuanţele neon. În vogă este machiajul retro, anii ’70, însemnând aplicarea tuşului peste nuanţele neon.
Pentru cei cu pistrui, produsele de protecţie solară, cremele faciale cu SPF sunt obligatorii toată perioada anului. Vara este nevoie chiar de mai multă protecţie împotriva atacului ultravioletelor.
LA MODĂ
Tatuajul, varianta la trusa de farduri
Tatuajul pleoapelor este un real ajutor pentru o femeie. Faptul că se pot folosi mai multe nuanţe de tuş este un mare avantaj, personalizează chipul acesteia în funcţie de culoarea tenului, a părului, a ochilor.
Tatuajul pleoapelor reprezintă o tehnică de pigmentare semipermanentă, realizată prin conturarea şi accentuarea liniei genelor pentru obtinerea efectului de gene foarte dese şi, opţional, trasarea unei linii de contur de tip "eye liner", ce corectează şi înfrumuseţează forma ochiului.
Pigmentarea se face în funcţie de culoarea ochilor, a pielii şi a părului, în tonuri de la gri sau violet până la albastru, maro sau negru. Astfel de tatuaje durează de la trei la cinci ani şi se pot reface periodic.