Leacurile băbeşti care te salvează: Ce SĂ FACI DACĂ TE ARDE soarele

Mierea, oţetul de mere, laptele, feliile de castravete rece, de cartof sunt mai eficace in tratamentul arsurilor pielii şi au actiune imediată, comparaiv cu diferite creme şi loţiuni din comert, chiar dacă sunt considerate "leacuri băbeşti", după cum spun specialiştii.

De asemenea, plantele au efect calmant asupra pielii afectate de arsuri. Aloe vera este indicată în tratarea arsurilor solare, deoarece intervine în regenerarea celulară, hidratează intens pielea şi înlătură senzaţia de usturime şi mâncărime. Se poate aplica gelul proaspăt stors dintr-o frunza de aloe. Foarte util este şi ceaiul de gălbenele, care se prepară dintr-o lingură de plante uscate, la 250 ml de apa. Se aplica local, pe zonele inflamate sau poate fi administrat pe cale orală.

Efecte benefice

Şi petalele de trandafir au efecte benefice pentru calmarea pielii afectate de soare. Se înmoaie în oţet de mere şi se întind pe pielea afectată. Tătăneasa este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva arsurilor provocate de radiaţiile UV. Rădăcina uscată se fierbe timp de 10 minute într-un vas cu 500 ml de apă. Se lasă încă 10 minute la infuzat, după care se strecoară. Lichidul obţinut se adaugă în apa de baie. Ceaiul de soc e un alt remediu eficace, care se aplică sub formă de comprese pe pielea afectată. De asemenea, uleiurile din diferite plante sunt foarte recomandate, datorită efectului de calmare: uleiul de muştar, uleiul de lavandă şi mentă, uleiul esenţial de muşeţel, ş.a.