China a recunoscut pentru prima dată în mod public că permite comerţul cu blănuri de tigri în captivitate!
Aceasta după cum au susţinut participanţii şi oficialii la o reuniune a unei convenţii internaționale de protejare a speciilor pe cale de dispariţie, potrivit BBC.
Ei au declarat ca autorităţile chineze nu au raportat niciodată acest lucru Convenţiei privind comerţul internațional cu specii de faună şi floră sălbatică (CITES). Cu toate acestea, conform relatărilor, China a declarat în cadrul reuniunii Comitetului permanent al Convenției, la Geneva, că a interzis comerțul cu oase de tigru. Oficialii chinezi nu au răspuns unei solicitări din partea BBC de a comenta aceste relatări.
De conservare
Se consideră că între 5.000 și 6.000 de tigri se află în captivitate în China, iar organizaţiile de conservare a faunei sălbatice au cerut de mult timp să se pună capăt comerțului cu blănurile acestor animale. Experții în domeniu consideră că exploatarea intensivă a tigrilor din China a alimentat cererea pentru braconaj și trafic de specii pe cale de dispariție. Rapoartele spun că în ultimii doi ani, au existat capturi de aproape 90 de tigri care ar putea proveni sau ar putea fi traficați din Asia de Sud-Est şi China. Un raport al Species Survival Network (SSN), citat de BBC, menţionează că blănurile de tigru, de leopard şi de leopard de zăpadă sunt preţuite de elita politică, militară şi mai ales de către oamenii de afaceri din China ca decoraţiuni de lux pentru locuințele lor. Recentele cazuri de corupție din China au confirmat că acestea sunt oferite drept "cadou" ca o "mită non-financiară către oficiali", se mai spune în raportul citat de BBC.