Crima de la Sibiu. Suspectul din Dolj a fost lăsat liber. Argumentele anchetatorilor

Noi detalii despre cazul Adrian Kreiner. Și fiica afaceristului a fost la un pas de moarte. Sursa foto: Facebook

Update. Bărbatul reținut aseară de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sibiu nu a putut fi reținut. Oamenii legii nu au găsit probe care să arate că suspectul din Dolj ar fi avut legătură cu asasinarea lui Kreiner.

„Cu privire la acest bărbat existau date și indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar.

Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta. Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu. Cercetările în acest dosar continuă”, a transmis IPJ Sibiu.

Știrea inițială. Laurențiu Lăcătușu, primul suspect în cazul Adrian Kreiner

Inițial, poliția a transmis că bărbatul ar fi unul dintre cei trei asasini care l-au omorât pe Adrian Kreiner. Acesta a fost reținut de polițiști joi seară. Oamenii legii l-au reținut pe raza comunei Valea Stanciului din județul Dolj.

Laurențiu Lăcătușu ar fi un fost boxer și s-ar fi căsătorit chiar înainte cu o săptămână de la crimă.

Chinurile prin care a trecut afaceristul înainte de a muri

Cei trei indivizi au intrat în locuința afaceristului din Sibiu la începutul lunii noiembrie. Aceștia l-au atacat pe Adrian Kreiner, însă au amenințat-o și pe fiica sa.

Conform datelor din anchetă, cei trei bărbați, printre care s-ar număra și Laurențiu Lăcătușu, au oprit iluminatul din curtea imobilului înainte de a intra în casă. Aceste ar fi reușit să pătrundă în locuință prin garaj.  Adrian Kreiner s-ar fi aflat pe canapea, la parterul vilei în momentul în care a indivizii au intrat pe proprietatea lui. Afaceristul ar fi fost supus unor acte de tortură astfel încât să mărturisească unde își ține banii.

„Victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul "legăturii de tip Arbatachar". Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie.”, arată procurorii criminaliști.

Actele de tortură nu s-ar fi oprit aici, astfel că, înainte de a părăsi locuința, suspecții iar fi acoperit capul victimei cu o pătură.

„La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta”,  au mai spus procurorii.

Laurențiu Lăcătușu. Sursa foto: Facebook

Crima de la Sibiu

Suspecţii, cinci la număr – patru bărbaţi şi o femeie - au venit din judeţul Timiş şi au închiriat un apartament, dar au urmărit casa victimei din podul unui imobil aflat peste drum. Doi dintre cei care au participat efectv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar au fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat.

În urma jafului au fost furate 16 ceasuri, în valoare de 200.000 de euro.

Anchetorii au stabilit că s-a acţionat la pont, dar nu au stabilit încă cu exactitate cine a oferit informaţiile. Suspecţii nu intenţionau să omoare victima.