După ce judecătorii Tribunalului București au decis ca Magdalena-Camelia, fata lui Dan Condrea, în vârstă de 10 ani, să ajungă într-un orfelinat din sectorul 1 al Capitalei, Laura Georgescu, mama copilei, a depus un denunț împotriva celor care, susține ea, vor să-i ia fata.
„Am formulat un denunț împotriva grupării infracționale organizate DGASPC Sector 1, condusă de Dănuț Ioan Fleacă, judecătorului Tănăsescu Ileana Daniela și judecătorului președinte Laura Marina Andrei în complicitate cu gruparea infracțională organizată Uliana Ochiniuc, care au ca scop infracțiuni în formă continuată împotriva copilului minor Condrea Magdalena Camelia“, se arată în denunțul făcut de fosta soție a lui Dan Condrea, fostul patron Hexi Pharma, mort în condiții suspecte, pe 22 mai 2016.
Un caz sensibil
În apelul din 5 februarie 2017 făcut la Tribunalul București, femeia a mai scris și faptul că „nu sufăr și nu am suferit de nicio boală neuro-psihică neurologică sau psihică și toate înscrisurile folosite de către Dănuț Ioan Fleacă, Laura Marina Andrei, Nicoleta Mărășoiu și Carla Alexandra Anghelescu sunt falsificate de Stat și prin uzurpare de calități oficiale și au scopul traficării copilului minor Magdalena Condrea de către haite specializate în trafic de copii“. Contactat telefonic pentru a-i cere un punct de vedere vizavi de acuzațiile care i se aduc, Dănuț Ioan Fleacă, directorul DGASPC Sector 1, a declarat: „Nu știu ce denunț a fost făcut împotriva mea, eu n-am văzut nimic, dar nu vreau să comentez. Interesul nostru e ca fetița să locuiască în sânul familiei. Este un caz sensibil și trebuie tratat cu foarte mare atenție“.
Cine este Dănuț Ioan Fleacă
Directorul general DGASPC a fost deputat din 1990 până în 1992 pe listele FSN, iar în 2008 apare pe listele PNL, dar pierde alegerile. În anul 2015, obține certificat de Luptător cu rol determinant în Revoluție. Anul trecut, Dănuț Ioan Fleacă (foto) a fost implicat într-un mega-scandal izbucnit la Centrul de plasament „Sf. Maria“, aflat în subordinea instituției pe care acesta o conducea. Atunci, șapte angajați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile într-un dosar care vizaseră presupuse infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare. Procurorii susțineau că minorelor aflate în centrul de plasament li se administra tratament psihiatric fără a fi examinate și că acestea nu erau hrănite corespunzător. Totodată, potrivit Parchetului, minorele ar fi fost lăsate nesupravegheate în centru, agresate și nevoite să plece, devenind victime ale unor agresiuni sexuale, unele dintre acestea fiind însărcinate.