Editura Evenimentul si Capital

La Covasna se discută iarăși de drepturile minorităților naționale

Autor: | | 1 Comentarii | 349 Vizualizari

Asociaţia Identitate şi Dialog a organizat recent prima parte a proiectului intitulat “Drepturile minorităţilor naţionale – 100 de ani în România”, finanţat de către Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.

Echipa de implementare a proiectului (formată din cinci membri şi voluntari din cadrul Asociaţiei Identitate şi Dialog) a organizat activităţi de educaţie non-formală, ateliere şi conferinţe pe teme legate de drepturile minorităţilor naţionale şi de relaţiile interetnice, în localitatea Bicfalău, comuna Ozun, din judetul Covasna.

Principalele activităţi/teme au fost: “Tinerii şi prejudecăţile – reprezentarea tinerilor în zonele multiculturale” – Kelemen Szilard Preşedinte HARIT (Consiliul Tinerilor din Harghita); “Relaţia dintre majoritate şi minoritate în România modernă” – Andriesei Alexandru Preşedinte Asociaţia Identitate şi Dialog; “Centenarul, drepturi şi minorităţi” – Victor Sibianu, reprezentantul ISJ Covasna; “Dicţionar interetnic de prim-ajutor, simularea comunicării în situaţiile când este necesară acordarea primului ajutor” – reprezentanţi ai Crucii Roşii Covasna.

Organizarea seriei de ateliere nonformale, de promovare în rândul tinerilor a drepturilor minorităţilor naţionale, prin raportarea acestora la procesul de dezvoltare al statului român modern şi, totodată, dezvoltarea şi promovarea dialogului interetnic, a valorilor multiculturale şi morale, prin activităţi în care tinerii au colaborat şi interacţionat a fost obiectul principal vizat de organizatori.

Evenimentul a mai dorit promovarea dialogului şi a renunțării la prejudecăţi, fundamentele convieţuirii paşnice şi armonioase a comunităţilor multietnice şi multiculturale.

În activităţile educative nonformale, atelierele şi în dezbaterile pe teme ce ţin de comunicare şi de promovarea dialogului intercultural au fost implicați câteva zeci de tineri.

La finanlul activităților, participanții s-au declarat mai motivaţi ca, pe viitor, să se implice în activităţi de promovare a drepturilor minorităţilor naţionale, a dialogului şi a relaţiilor interetnice.

Cel mai mare succes al evenimentului a fost reușita reducerii sau eliminării bagajului de prejudecăţi cu care participanţii la tabără au venit de acasă.

BREAKING! Andreea Balan, operata de URGENTA! In ce stare se afla ACUM! S-a trezit intr-o BALTA de SANGE

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI