În 2020, economia a fost afectată brusc și puternic, rata șomajului a crescut semnificativ, iar câștigurile multor industrii au scăzut, din cauza pandemiei de coronavirus. Anul trecut a fost destul de dificil pentru economia globală și în ceea ce privește piața bursieră și prin urmare, așteptările sunt mari pentru mulți investitori în 2021, spun analiștii.
Dacă COVID-19 a redefinit piața bursieră din anul care a trecut, investitorii care doresc să-și schimbe norocul în acest an trebuie să țină cont de efectele permanente ale pandemiei, care influențează tendințele globale.
Principalele tendințe din 2021
Opinia predominantă în rândul analiștilor este că se apropie timpul companiilor cu adevărat valoroase, iar cele în creștere lentă dispar. Companiile în creștere, cu accent pe tehnologie, probabil vor avea rezultate din ce în ce mai bune, iar investitorii vor reveni la ele.
Acțiunile din industria biotehnologică au devenit extrem de populare.
În contextul COVID-19, companiile de biotehnologie Moderna Therapeutics și Pfizer au devenit extrem de populare, ele înregistrând creșteri spectaculoase:
- Moderna a avut o creștere de 599,12%
- Pfizer a avut rezultate aproape la fel de impresionate, mai mici doar cu 11,04% comparativ cu Moderna, până în luna decembrie 2020.
Mulți investitori sunt atrași de profiturile potențial mari în acest an. Pfizer este a 49-a cea mai mare companie din lume ca valoare pe piață, are 210 miliarde de dolari. Moderna a devenit un gigant de 60 miliarde de dolari.
Dezvoltarea în timp record a mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 și comercializarea lor imediată este considerată o realizare științifică și un succes al acestor companii.
Având în vedere faptul că cererea de vaccinuri continuă, analiștii cred că aceste companii vor dezvolta în viitorul apropiat și alte produse, vaccinuri, medicamente, terapii, servicii necesare, care vor contribui la creșterea lor. Prin urmare, companiile din industria biotehnologică merită să fie urmărite în viitor.
Pandemia de coronavirus a accelerat dominanța comerțului electronic.
Succesul companiilor de comerț electronic Amazon și Alibaba nu a trecut neobservat în anul 2020. Acestea, dar și companiile din domeniul tehnologiei – ca de exemplu Microsoft – susțin schimbarea comportamentelor consumatorilor, preferința lor pentru serviciile de livrare și cumpărăturile online.
Analiștii consideră că în anul 2021, oamenii vor prefera cumpărături online, iar întreprinderile mici se vor baza pe comerțul electronic. Prin urmare, aceste companii și stocurile de tehnologie vor deveni o tendință importantă în 2021.
Anul trecut a existat o creștere bruscă a utilizării platformelor de cloud publice.
Aceste servicii au avut succes în 2020, datorită schimbărilor obiceiurilor de lucru din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii au fost nevoiți să lucreze în principal online, ceea ce a condus la dezvoltarea acestei piețe și la creșterea impresionantă a cererii globale de servicii cloud.
Conform experților, cererea de servicii cloud și aplicații de comunicare online, de tip Zoom și Google Meet, va fi în creștere și în acest an 2021.
Zoom este liderul în comunicații video moderne, este o platformă cloud ușoară și fiabilă pentru conferințe audio, video, chat și seminarii web. În prezent, valoarea sa de piață a ajuns la peste 113,55 miliarde de dolari și probabil va continua să crească, dacă oamenii vor lucra de acasă.
Milioane de oameni folosesc deja stocarea în cloud, pentru a-și gestiona și păstra datele private. Analiștii prezic și faptul că în 2021 vor continua să crească și cheltuielile globale ale utilizatorilor pentru serviciile cloud publice, ajungând la 362,3 miliarde de dolari în 2022.
Indiferent care vor fi alegerile tale în 2021, merită să te folosești de platformele de comparație pentru a recurge la brokerii online de încredere, care îți oferă cele mai avantajoase costuri, precum și posibilitatea de a crea inițial un cont demo: https://www.trusted-broker-reviews.com/ro/.