La cât se ridică averea lui Daniel Horodniceanu, fostul șef DIICOT, care zilele trecute a încercat să intimideze polițiștii prin funcția sa

Daniel Horodniceanu, Sursa foto: EVZ

Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT, și în prezent vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), deține o avere impresionantă, acumulată prin funcțiile pe care le-a avut de-a lungul anilor în stat.

Potrivit unei declarații de avere analizată de bugetul.ro, Horodniceanu deține, împreună cu soția sa, o casă de locuit în Iași, de 245 mp, și una de vacanță în Ceahlău, 106 mp. Mai mult, proprietățile familiei lui Daniel Horodniceanu includ trei terenuri intravilane, două în Iași și unul în Ceahlău, precum și un teren agricol în Iași. În plus, ei dețin două autoturisme: un BMW din 2016 și un Mercedes fabricat în 2013.

Câți bani are în conturi Daniel Horodniceanu

Daniel Horodniceanu, fostul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, are un cont bancar deschis la BRD cu un depozit de 270.000 de lei. De asemenea, el deține un cont la NN Asigurări, care este un fond de investiții, inclusiv pentru pensii private sau alte sisteme de acumulare, cu o sumă de 151.901 lei.

În anul 2021, acesta a încasat un salariu în valoare de 221.759 de lei din partea instituției pe care o conducea. De asemenea, Horodniceanu a primit de la DIICOT și suma de 218.232 de lei, reprezentând veniturile nete aferente anilor anteriori, pe care le-a încasat în 2021. La acestea se adaugă și 70.680 de lei, salariul primit de la Consiliul Superior al Magistraturii.

În total, în 2021, Horodniceanu a avut venituri de 510.671 de lei, conform calculelor Bugetul.ro.

Vicepreședintele CSM s-a folosit de funcția s-a pentru a intimida polițiștii

Vicepreședintele CSM a fost oprit zilele trecute de poliție pentru că a încălcat regulile de circulație. Mâhnit de faptele agenților, acesta a început să se certe cu ei. Omul legii a avut intenția doar să avertizeze șoferul că a depășit mașina poliției fără a semnaliza corespunzător. Prima eroare a fost faptul că nu s-a lăsat intimidat de legitimația de procuror.

Situația s-a înrăutățit atunci când procurorul a început să se certe cu polițiștii și să le spună cum le-a mărit el salariile, în urma unei discuții cu generalul Oprea, în anul 2016.

Bă da sunteți foarte scrupuloși la datorie”, a spus el. „Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror, care a condus structura de crimă organizată a țării”.