Klaus Iohannis vrea negocieri rapide de aderare la UE, pentru Ucraina şi Republica Moldova

Klaus Iohannis vrea negocieri rapide de aderare la UE, pentru Ucraina şi Republica Moldova Sursa foto: Răzvan Vălcăneanțu

Klaus Iohannis vrea negocieri rapide de aderare la UE a Ucrainei şi a Republicii Moldova. Președintele României ar dori ca decizia pentru cele două state să fie luată anul acesta.

Klaus Iohannis a anunțat miercuri, că România vrea ca decizia privind negocierile de aderare la UE pentru Ucraina și Republica Moldova să fie luată anul acesta.

„Am reiterat susținerea fermă a României pentru adoptarea până la finalul acestui an a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis; România sprijină extinderea UE

România sprijină extinderea UE, a declarat Klaus Iohannis. Acesta fiind şi motivul ca negocierile de aderare la UE a Ucrainei și Republicii Moldova să fie luată până în decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Politica de extindere a Uniunii Europene este un proces cu valențe strategice, care trebuie continuat. În acest context, am reiterat sprijinul principial și ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei. Precum și al partenerilor din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii ale candidaților în procesele de reformă”, a declarat Klaus Iohannis.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Preşedintele României. Sursa foto: Pixabay

Preşedintele României: Uniunea trebuie la rândul ei să facă nişte modificări

„Noi, România, ne dorim de exemplu pentru Moldova şi Ucraina ca aderarea să se producă repede, dar asta nu înseamnă de azi pe mâine. În paralel, sunt perfect de acord că Uniunea trebuie la rândul ei să facă nişte modificări”, a completat şeful statului

Klaus Iohannis a mai spus şi la ultimul Consiliu informal din Granada că ”nu doar candidaţii trebuie să fie pregătiţi pentru aderare ci şi noi, care suntem deja Uniunea Europeană, trebuie să ne pregătim suplimentar pentru această aderare la UE”, a  mai declarat președintele.

„Este nevoie de îmbunătăţirea procedurilor. De îmbunătăţirea unor procedee de negociere. De lucru este şi de o parte, şi de alta. Eu sunt optimist că în câţiva ani vom reuşi să facem paşii necesari. Şi de o parte şi de cealaltă parte” mai spune Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis face miercuri o vizită oficială în Belgia. În cadrul acesteia, el are întâlniri cu premierul și cu regele Belgiei. Dar și o vizita la Centrul Belgian de Cercetări Nucleare.