Klaus Iohannis a dejucat planurile Rețelei ”Deontologii”

S-au gândit ei că vor reuși să schimbe șefii Parchetelor și că vor deține ”puterea cătușelor”. Complot nereușit. Ba s-au făcut și de râs fiind surprinși la o beție clubistă, cu două duzini de bere pe masă, vorbind despre șpagă. Fix în ziua în care pierduseră partida: candidații lor la șefia Parchetului General, a DNA și DIICOT rămăseseră cu buza umflată, deoarece președintele Klaus Iohannis semnase învestirea pentru procurorii propuși de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Se poate spune că, într-o seară, ”deontologii”, doi jurnaliști, un procuror-șef adjunct și un judecător, își ostoiau amarul înfrângerii în ”unitatea Lokal”, din centrul Bucureștiului. Așa bănuiam la momentul în care am văzut imaginile. Oricum, era limpede că personajele filmate nu erau la primul chef sau la vreun interviu voios, neconvențional și în exclusivitate!

A venit, însă, cu lămuriri pentru toată lumea Dan Tapalagă, prieten și angajator al unuia dintre jurnaliștii băutori de bere și poziționați public anti Scutea, Bologa și Hosu, pe numele său Alex Costache, cu pseudonim Alin Ionescu.  Ne-a spus că magistrații Radu și Păștilă împreună cu jurnaliștii Costache și Savu sărbătoreau ziua procurorului-șef adjunct.

Doar că, se aflau în ghinionista zi de joi, 20 februarie, după ce președintele Klaus Iohannis semnase decretele prin care i-a numit în funcție pe procurorii care vor conduce, timp de 3 ani, Parchetul General - Gabriela Scutea, DNA - Crin Bologa și DIICOT- Giorgiana Hosu. Iar ziua procurorului Horațiu Radu, așa cum a dezvăluit Dan Andronic în articolul său de luni - ”Agenția secretă de paparazzi care a urmărit „Rețeaua Deontologii”, scoasă la lumină!”, fusese pe 13 februarie.

Tapalagă a găsit o explicație subțire, fiindcă nu avem de unde ști că un alt chef de aniversare nu avusese loc fie chiar pe 13, fie în zilele următoare, de weekend. Era limpede, după cantitatea de bere băută și verva comesenilor că nu erau la prima petrecere împreună.

Despre faptul că au fost surprinși de paparazzi… Să nu se mire, să nu învinovățească, să nu se dea victime pentru că la fel foloseau munca acestora când era în interesul lor. Roata se întoarce întotdeauna, iar ”păpușarii” unor jocuri ticăloase au fost arătați publicului la momentul oportun!

Am mai scris despre acești vașnici ”păpușari”, care au traversat cei 30 de ani de democrație, într-un editorial despre evenimentele din 10 august 2018. În fapt, sunt huligani politici care s-au aflat mereu în culisele marilor evenimente: revoluția, mineriada din iunie 1990, mineriada din septembrie 1991, cazul Colectiv din 2015, mitingul din 1 februarie 2017 ș.a. A nu se înțelege că este vorba strict de politicieni, ci și de angajați ai instituțiilor de forță, din magistratură și din sfera mass-media.

Așadar, scriam atunci, că n-ar fi de mirare ca, la un moment dat, să ne pleznească niște informații care să-i trimită pe unii în fața instanței, așa cum s-a întâmplat cu generalul Chițac la mineriada din 1990, când în mâinile jurnaliștilor a ajuns o înregistrare de pe stațiile de emisie-recepție prin care ministrul ordona incendierea propriilor autobuze din Piața Universității.

De unde credeți că a apărut înregistrarea?

Desigur, de la cine trebuia…și pentru că ”Maurul (Chițac) își făcuse datoria, maurul trebuia să moară!”.

Iar exemple am mai dat și mai putem da, că Slavă Domnului!, am fost martori la atâtea scenarii cu ”păpușari”.

Dar nici n-am apucat să scormonim și după alte informații, că ne-a pus bomba pe masă Dan Tapalagă. Supărat rău. Acuzator la adresa lui Dan Andronic și a Evenimentului zilei. Dar satisfăcut, în orgoliul lui, că un jurnalist din ”Rețeaua Deontologilor” reușise să-i smulgă președintelui Iohannis, la conferința de presă legată de decizia CCR, o declarație care privea petrecerea din 20 februarie.

La întrebarea pusă, președintele nici nu ar fi putut avea alt răspuns. ”Solicit celor vizați să sesizeze urgent organele abilitate. Independența justiției și libertatea persoanei nu sunt negociabile. Așa ceva nu pot să accept”, a spus președintele Iohannis, fără să știe că deja acțiunea organelor începuse. Știrea lui Tapalagă a apărut pe site-ul său G4media după conferința de presă.  Din ea am aflat că procurorii militari au deschis dosar penal și au început audierea petrecăreților din ”unitatea Lokal”.

Informația e oficială, este dată chiar de procurorul militar care, în 10 august 2018, venise pe bicicletă să supravegheze protestele din Piața Victoriei. Azi, cu opțiuni politice făcute publice în mod constant, și cercetat de Inspecția Judiciară a CSM, Bogdan Pîrlog a obținut avansarea și este prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București. A declarat că ”dosarul a fost deschis duminică, iar luni a fost audiat unul dintre ziariști, respectiv Alex Costache. Marți (n.a. adică azi) audierile vor continua în acest dosar cu celălalt ziarist și cu cei doi magistrați filați”.

Prim-procurorul mai spune, conform știrii lui Tapalagă, că Parchetul Militar se ocupă de caz deoarece  ”există suspiciuni că ar putea fi implicați militari în acest dosar.” Toate datele le puteți citi aici. Noi vom încerca să aflăm de la autorități care dintre magistrați sau jurnaliști este militar. Căci jocul devine mai interesant decât credeam. Spun și de ce.

Prim-procurorul Bogdan Pîrlog face anchetă în acest dosar deși e public faptul că el și încă o colegă-magistrat au intrat într-un conflict cu ministrul Justiției Cătălin Predoiu pentru că acesta și-a menținut propunerile formulate pentru funcţiile de procuror general, respectiv procuror-şef al DIICOT, nesocotind avizele negative date de CSM în cazul Gabrielei Scutea şi Giorgianei Hosu. Adică fix pentru același lucru pe care-l semnalau jurnaliștii de la Gândul în articolele lor, când susțineau că ”un grup de magistrați mânat de aceleași interese și sprijiniți de jurnaliști de casă, au făcut marți front comun în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a bloca numirile propuse de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și a face pârtie pentru oamenii lor”.

După articolul-semnal din Gândul (apărut pe 12 februarie) a urmat un val de articole critice la adresa ministrului Predoiu și postări pe paginile de facebook. Semnatari erau Alex Costache și Cosmin Savu, cei doi jurnaliști filmați de paparazzi la băut bere cu Horațiu Radu, adjunctul procurorului general, și judecătorul de Ilfov, Răzvan Păștilă. Despre Horațiu Radu s-a scris că își dorea postul de procuror general. N-a fost să fie.

Președintele Iohannis, posibil informat de ”îngerii păzitori” de faptul că un grup de jurnaliști vor să-și instaleze la vârful Justiției prietenii magistrați, a mers pe mâna nominalizărilor lui Cătălin Predoiu. Întocmai cum a spus la conferința de luni: pentru independența Justiției!

Din seara de 20 februarie și până astăzi asupra președintelui s-au abătut critici și acuzații extrem de virulente, postate pe facebook și la comentariile de pe site-urile jurnaliștilor din ”Rețeaua Deontologii”. Abia aștept să văd ce iese din ancheta demarată la Parchetul Militar de procurorul Pîrlog!

De ce m-am supărat așa de rău pe acești colegi de breslă? - sunt sigură că se vor întreba cititorii. În cuvinte puține, în numele echipei mele de la Evenimentul zilei, voi spune cum stau lucrurile.

@Procurorii nu vor să ne furnizeze nicio dată despre vreun caz de interes public, nu ne răspund la întrebări, în schimb le oferă informații ”pe surse” jurnaliștilor cu care beau bere.

@ De-a lungul timpului, jurnaliștii din ”Rețeaua Deontologii” au atacat, în baza unor interese personale, echipa de ziariști de la Evenimentul zilei. Ne acuzau pe noi, de ceea ce practicau ei.

@ De ce să stau din nou departe și să fie ”Albă ca zăpada” jurnaliștii Tapalagă, Alex Costache, Cosmin Savu, ”apărătorii” Justiței Independente, iar eu și Dan Andronic niște ticăloși că am preluat pe evz.ro povestea și imaginile beției unor magistrați și jurnaliști, care nu cadrează cu regulile deontologice ale profesiei? Acum nu mai e vorba că avem opinii diferite față de niște situații.