O altă abatere de la tradiţia britanică, aşa a numit presa decizia lui Kate Middleton şi a Prinţului William de a avea fiecare propriul tort la nuntă.
Dacă de obicei, torturile de nuntă la Familia Regală britanică erau din ciocolată, conţinând chiar alcool şi erau servite în timpul ceremoniei mai puţin formal, de această dată, mirii au convenit ca fiecare să aibă un tost după gustul propriu.
Pentru Prinţul William va lucra un cofetar care se mândreşte cu numeroase colaborări cu Casa Regală britanică. Acesta va pregăti prinţului un tort după o reţetă asemănătoare salamului de biscuiţi, care va conţine ciocolată şi biscuiţii McVite’s Rich Tea.
De cealaltă parte, Kate a ales un tort mai sofisticat, din mai multe straturi diferite, care va fi decorat cu fructe proaspete şi flori. Designul tortului îi aparţine Fionei Carins, renumit cofetar britanic, în al cărei palmares se află colaborări cu vedete de cinema, dar şi cu cele mai mari lanţuri hoteliere din lume. Pe tortul de nuntă a lui Kate se vor afla simboluri florale ale celor patru naţiuni, dar şi iniţialele mirilor.
Deşi ambele torturi pot fi considerate cât se poate de britanice, americanii îşi adjudecă deja cele două reţete, dar mai ales pe aceea a tortului cu biscuiţi. Potrivit mediei nord-americane, tortul mirelui va fi realizat conform unei reţete tradiţionale din sudul Statelor Unite. Cu toate acestea, britanicii au venit imediat cu contraargumente şi au demonstrat că “Tortul mirelui”, aşa cum va fi şi cel de la nunta lui Kate cu William, este o tradiţie care durează din epoca victoriană.
Tot tradiţională este şi credinţa potrivit căreia dacă o tânără necăsătorită ia acasă o felie din tortul de nuntă şi o pune sub pernă îl va visa pe cel care îi este sortit.