Francezii se mobilizează, exact cum au făcut românii după tragedia de la Colectiv. Mulți se oferă voluntari pentru a ajuta în spitale, iar populația e chemată să doneze sânge. Chiar dacă există teamă de ce ar mai putea să pună la cale ISIS, oamenii merg la centrele de recoltare și fac tot ce pot ca sa ajute. Orașul, însă, nu mai e animat ca în alte weekenduri.
În primele minute de după aflarea faptului că la sala Bataclan s-a produs masacrul, francezii au început să-și caute rudele care nu erau acasă și nu răspundeau la telefon. Au postat toată noaptea și în cursul zilei de sâmbătă, pe facebook, fotografii ale celor dispăruți, cerând orice fel de informații despre aceștia. Presa franceză a preluat pe site-urile lor strigătele de ajutor ale celor care nu-și găseau rudele și au oferit informații utile despre unde pot fi găsiți răniții de la Bataclan și din localurile atacate. Jurnaliștii îi învățau pe oameni să nu creadă decât informațiile oficiale și să nu împrăștie pe net zvonuri care nu sunt verificate.
Și Ministerul de Interne a creat o platformă cu același scop: identificarea victimelor. A cerut, însă, ca orice cetățean să ofere informații dacă i se pare ceva suspect în zona în care activează, pentru a preveni alte atentate. Un episod relatat pe rețelele de socializare se referă la filmările realizate de un jurnalist de la Le Monde. Acesta a filmat evadarea din sala de spectacol a mai multor ostatici, unii dintre ei răniți. În același timp, el a cărat efectiv pe unul dintre barbatii răniți și scăpat din iad, punându-l la adăpost. În timpul operațiunii de salvare, jurnalistul a fost împușcat în braț. Informația a fost confirmată de un alt jurnalist de la Le Monde, Samuel Laurent, pe contul său.