Până în acest moment pandemia de coronavirus chinezesc a provocat 1.925.179 de infecții, dintre care 119.699 de decese și 445.023 de vindecări.
Statele Unite, care se află pe primul loc la numărul de morți, au înregistrat luni 1.509 decese cauzate de coronavirus în 24 de ore, aproape aceeaşi valoare ca în ziua precedentă, dar sub maximele anterioare, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.
În total sunt 23.529 de decese de la declanşarea pandemiei în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume din cauza COVID-19.
SUA numără deja peste 555.000 de persoane infectate de coronavirus, potrivit Centrului american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).
Luni, statul New York, epicentrul pandemiei în SUA, a depăşit pragul de 10.000 de morţi provocate de COVID-19. Guvernatorul acestuia, Andrew Cuomo, a subliniat însă că "ceea ce a fost mai rău s-a terminat'', pentru că numărul net de spitalizări (diferenţa dintre intrări şi ieşiri) este clar în scădere.
Trei milioane de teste
Directorul CDC, Robert Redfield, a apreciat la rândul său că Statele Unite „se apropie de vârful epidemiei”.
„Suntem pregătiţi să montăm mii de paturi în plus dacă avem nevoie. Nu cred că vom avea nevoie de ele, deoarece se pare că am atins un platou şi chiar în multe cazuri cifrele scad”, a spus luni preşedintele american, Donald Trump, în cursul briefingului cotidian de presă despre coronavirus.
Liderul administraţiei de la Casa Albă a afirmat, de asemenea, că Statele Unite au efectuat circa trei milioane de teste de depistare. „Trei milioane, mai mult decât orice altă naţiune”, a insistat el.
Cazurile închise își mențin proporția: 79% vindecați, 21% morți
Dintre cele 564.722 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 încheiate, 445.023 de persoane s-au vindecat și 119.699 de persoane au murit.
Țările cu cele mai multe decese sunt Statele Unite, Italia și Spania, urmate de Franța, Marea Britanie, Iran și Belgia, toate aflate deja peste numărul de morți recunoscuți de regimul comunist din China, țară aflată la originea pandemiei.
În ceea ce privește numărul de cazuri, clasamentul este: SUA, Spania, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, China, Iran, Turcia, Belgia.
Ca număr de decese/milion de locuitori, dintre țările mari, Spania se află pe prima poziție, urmată de Italia, Belgia și Franța.