Județul Giurgiu a prins avânt în perioada liberalului Beianu! Investiții de zeci de milioane de euro pentru oameni
- Mihai Soica
- 25 septembrie 2020, 13:39
În perioada în care Beianu a fost președintele Consiliului Județean Giurgiu, 2008-2012, Dumitru Beianu s-a ocupt intens de modernizarea județului.
Printre cele mai mari realizări au fost dotarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, cu tehnică modernă. Astfel, ISU Giurgiu a primit o automacara și mai multe autospeciale dotate cu echipamente specifice intervențiilor la incendii și nu numai, valoarea acestora fiind mai multe sute de mii de euro. Cu aceste dotări pompierii din Giurgiu rivalizează cu cei din Germania sau Franța.
Beianu mai spune că în timpul mandatului său, celebra Deltă a Neajlovului a fost schimbată radical în bine, fiind efectuate lucrări imense care au transformat zona dintr-una abandonată, în cea mai mare zonă umedă din sudul României și a doua deltă din țară ca biodiversitate după Rezervația Biosferei Delta Dunării.
La capitolul deșeuri menajere, în Giurgiu a fost construit un sistem integrat de colectare a deșeurilor, cu o valoare de peste 31 milioane de euro, proiectul cu finanțare europeană "Investiția se numește sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Giurgiu", a spus Beianu. Pe lângă închiderea şi ecologizarea a două depozite neconforme situate în zona localităţilor Giurgiu şi Bolintin Vale, s-a reușit construirea unui Centru de management integrat al deşeurilor în comuna Frateşti ce include un depozit ecologic de deşeuri, o staţie de compostare şi o staţie de sortare a deşeurilor.
Spitale reabilitate
În perioada în care a fost președintele Consiliului Județean Giurgiu, Beianu nu a uitat nici de sistemul medical. Astfel au fost recepționate lucrările la blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în aprilie 2012, în prezenţa conducerilor Consiliului judeţean şi a unităţii medicale. ”Reabilitarea celor patru săli de operaţie a fost făcută în baza unei investiţii finanţate de Ministerul Sănătăţii şi de Consiliul Judeţean Giurgiu. Valoarea investiţiei a fost de 800.000 de euro”, a spus Beianu.
Nici spitalul din Singureni nu a fost uitat. Fost spital de boli infecţioase, unitatea medicală de la Singureni, a intrat in 2011 într-un amplu program de reabilitare şi modernizare. În afară de banii pentru înlocuirea acoperişului, daţi de Ministerul Sănătăţii, fondurile au fost asigurate de Consiliul județean, Spitalul a fost ulterior transformat, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, în cămin de bătrâni.
Cămine pentru seniorii județului
Nici seniorii județului Giurgiu nu au fost uitați în perioada anilor 2008-2012. Astfel, 70 de vârstnici şi persoane cu grave probleme de sănătate au avut parte de cazare şi condiţii de trai mai bune la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Mogoşeşti, după ce complexul respectiv a intrat într-un amplu program de modernizare, extindere şi dotare. Proiectul privind transformarea Centrului de la Mogoşeşti într-o clădire de nivel european a fost implementat de Consiliul Județean Giurgiu, pe Programul Operţional Regional, iar valoarea a fost de peste 3,6 milioane lei.
Mai mult, un alt proiect se referă la reabilitarea şi modernizarea "Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tântava" a avut ca obiectiv îmbunătățirea calitătii infrastructurii serviciilor sociale si ridicarea acestora la standarde europene, cu impact direct asupra cresterii calitătii serviciilor de îngrijire acordate persoanelor cu handicap din judetul Giurgiu si asigurarea participării acestora la viata socială.