JAPONEZII au inventat ÎNGHEȚATA care NU SE TOPEȘTE

Înghețata care nu se topește este cea mai recentă a oamenilor de știință japonezi cu care combat verile caniculare.

 Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Kanazawa a descoperit din greșeală un element care face ca înghețata să nu se topească. Cercetătorii au cerut unui expert în patiserie să creeze un desert folosind polifenol extras din căpșuni, în încercarea de a ajuta fermierii de căpșuni ale căror culturi suferă după cutremurul și tsunami-ul care a lovit estul Japoniei în 2011. Bucătarul le-a spus oamenilor de știință că nu poate să facă nimic folosind acest element deoarece toate cremele se „întăresc instantaneu când este adăugat polifenolul de căpșuni”. Un cercetător din centru a realizat imediat potențialul compus al naturii pentru măreție, scrie digi 24.

 Tomihisa Ota, profesor emerit de farmacie la Universitatea Kanazawa,  este cel care a dezvoltat înghețata care nu se topește. „Lichidul polifenolic are proprietăți care fac dificilă separarea apei și a uleiului, astfel încât o înghețată care îl conține este capabilă să rețină forma inițială a cremelor pentru o perioadă mai lungă decât de obicei și se topește mult mai greu”, a declarat acesta jurnaliștilor niponi.

În momentul de față, înghețata care nu se topește se vinde deja în Kanazawa, Osaka și Tokyo din aprilie.

„Când a fost aplicată căldură dintr-un uscător într-o cameră cu aer condiționat, o înghețată de vanilie cumpărată de la un magazin obișnuit a început să se topească aproape instantaneu. Înghețata Kanazawa și-a păstrat forma originală chiar și după cinci minute”, a spus un jurnalist  japonez care a testat  produsul.