Numeroasele magazine cu mobilier și decorațiuni în stil nordic sunt foarte apreciate de români, designul acestora fiind simplist, curat.
Putem spune că anumite note ale acestui stil de decor aduce cu tradiția noastră populară. Broderii, in și bumbac crem, gri și alb imaculat, piele și blana, lemn masiv ușor finisat, toate acestea sunt note comune care au convins românii să își decoreze locuințele simplu și ieftin.
Oricine își poate decora casa în stil scandinav folosindu-se doar de mici artificii ale acestui stil consacrat. O canapea banală poate căpăta un aspect romantic și primitor dacă este accesorizată cu două pături călduroase, iar pernele cu brodiere roșie pot fi o pată de culoare.
Măsuța de care te-ai plictisit poate deveni o piesă de rezistență a livingului dacă te pricepi să-i netezești cu smirghel stratul de vopsea, apoi să o lăcuiești într-o nuanță caldă de stejar auriu.
Covoarele din blăniță ecologică sunt un accesoriu de mare efect și aduc și un confort major pentru picioarele obosite după o zi de mers. Sunt ușor de întreținut și în funcție de mărimea lor, unele pot fi curățate în mașina de spălat.
Designul scandinav clasic nu este complet fără prezența unor lămpi (foto stânga jos) cu aspect metalic, dur, cu becuri ample. Luminozitatea este întotdeauna puternică, dar caldă. În lipsa unor astfel de accesorii, sfeșnicele suplinesc într-un mod fericit încăperea.
Semnătura scandinavă este reprezentată de nelipsitul pot pourri (foto dreapta jos) regăsit pe mese, noptiere sau pe rafturile dulapurilor. Poți crea un astfel de aranjament prin uscarea unor flori de toamnă și folosirea unor uleiuri esențiale.